Много хора не сменят бельото си толкова често, колкото би трябвало. Всъщност някои си признават, че носят едни и същи бикини в продължение на 2 дни или повече. Но освен тази, има и някои други грешки, които повечето жени несъзнателно правят, когато става въпрос за бельо.

1. Носите дантелено бельо

Въпреки че дантеленото бельо може да изглежда по-добре от памучните бикини, носенето му носи доста сериозни рискове за здравето. Тъй като дантелата и други синтетични тъкани абсорбират лесно потта и не са дишащи, те създават перфектната среда за размножаване на бактерии около интимната зона. Това от своя страна може да доведе до дразнене на кожата и различни инфекции. Ако изобщо не харесвате памучно бельо, уверете се, че поне дъното на бикините ви е подплатено с памук, тъй като това може да предотврати развитието на гъбични инфекции.

2. Носите грешно бельо във фитнеса

Вероятно прекарвате много повече време в избор на сладки дрехи за фитнес, отколкото в това да се уверите, че бельото ви е подходящо за тренировка. Когато става въпрос за избор на спортно бельо, по-добре е да не намалявате размера, тъй като стегнатото бельо улавят влагата, което може да доведе до дразнене на кожата. И не забравяйте да смените бельото си след тренировка, защото вагиналното течение и потта могат да причинят неприятен сърбеж.

3. Сушите бельото в сушилня

Хвърлянето на бельото ви в сушилнята е най-бързият начин да го изсушите, но също така означава, че вашите деликатни дрехи няма да издържат дълго. Топлината разгражда тъканите и ги кара да се свиват или разпускат, оставяйки ви с бельо, което изглежда провиснало и безформено. По-добре е да закачите бельото си на простира и тъй като е малко, няма да отнеме много време, за да изсъхне.

4. Използвате ароматизиран препарат за пране

Друга грешка е ако изпозлвате твърде ароматизиран препарат за пране на бельото. Тези изкуствени аромати във вашия перилен препарат могат да причинят обриви и алергични реакции и да доведат до непроятен сърбеж и зачервяване в интимните ви части, пише Rozali.com. Тъй като кожата около тази област е по-чувствителна, по-добре е да изберете хипоалергенен препарат за пране на бельото.

5. Носите грешна кройка за тялото си

Само защото определен стил бельо е модерен или изглежда добре, не означава непременно, че ще ви подхожда. Неподходящото бельо не само ще ви създаде досадни видими линии, но също така може да причини различни кожни заболявания и инфекции на пикочните пътища.

6. Носите оформящо бельо

Въпреки че оформящото бельо може да ви накара да изглеждате великолепно, докато носите рокля, то също може да причини сериозни увреждания на здравето, ако го носите често. Оформящото бельо притиска тялото ви и оказва допълнителен натиск върху пикочния мехур, което означава, че трябва да използвате тоалетната по-често. Това бельо също така може да доведе до прищипване на нерв, което да доведе до дълготрайна болка.

7. Спите с бельо

Когато става въпрос за добър нощен сън, по-добре е да махнете бельото и да спите само по пижама. Тялото ви има нужда от почивка от бельото. Така кожата ви диша поне през нощта и също така нищо не ви стяга излишно, което е особено важно за мъжете в сутрешните чаосове на денонощието.

8. Избирате бельо с груби шевове

Всички декорации около шевовете може да изглеждат секси, сладки и ефектни, но все пак по-добрият избор е безшевно бельо или такова, което има много фин подгъв. Стегнатите еластични ленти могат да протрият и раздразнят кожата, така че внимателно избирайте бельото си.