Майк Кимъл от Флорида, САЩ, се прибирал у дома, когато се натъкнал на "абсолютно чудовищен" питон в тъмното. Видеото от битката им на пътя има повече от 263 000 гледания в YouTube.  

Ловецът на диви животни Майк Кимел, известен в социалните медии като Python Cowboy, каза, че женската е била дълга приблизително 16 фута и е тежала около 50 паунда. До този извод стигнал, след като я хванал за опашката и я измъкнал от блатото, показва видеото.

„Боже, тя е силна. Това е голяма змия, момчета“, казва американецът.

Огромен питон, мъжки, змия, ловец на диви животницял екран
Женската беше дълга малко над 4,8 м и тежеше над 22,5 кг Снимка: YouTube/Python Cowboy

В следващите минути ловецът на агресивни животни се опитва да овладее ядосаната змия, която съска силно и се опитва да се извие и да го ухапе, пише Miami Herald. В крайна сметка мъжът я сграбчва точно под челюстите и при по-внимателно разглеждане стана ясно, че главата на змията е приблизително със същия размер като юмрука на Кимел. След всичко това змията продължи да се защитава, стискайки ръцете и кръста му с плътното си тяло.

„Този ​​хищник може да нанесе сериозни щети. Можете да видите, че се храни много, много добре. Опосуми, видри, миещи мечки, алигатори. Нищо няма шанс срещу това същество“, казва Кимел, опитвайки се да запази хватката си.

В края на 10-минутното видео мъжът влачи змията до пътя, където я убива пред камера (с изстрел от пистолет). Хуманната евтаназия на питони е в съответствие с насоките на Комисията за риба и дива природа на Флорида за инвазивни видове.

Превод: GlasNews