Понякога да си сам, не е чак толкова лошо. Общоприето е, че Нова година е семеен празник, който трябва да се празнува изключително в шумна компания от приятели и роднини. Но какво, ако това не е възможно?

Ето как психиатърът Анна Дусалиева предлага да прекарате празник сам и след това да си спомняте този ден с удоволствие.

1. Сам вкъщи

Възползвайте се от възможността да се отпуснете, да си починете и да поспите. Красотата е, че не е нужно да избирате тоалет, да харчите пари за празник и след това да миете тон мръсни чинии и да почиствате след гостите. Без отговорност, без неоправдани очаквания и разочарования. Можете например да гледате нови сезони на любимите си телевизионни предавания, подкасти, предавания. С красива пижама, разбира се, и с вкусна храна.

 

СНИМКА: istockphoto.com

2. Пътуване

Какво ще кажете да празнувате Нова година в самолет или влак? Очакването на магия, неочаквани запознанства и романтика на пътуването... Ярките впечатления и положителният заряд за следващата година са гарантирани!

3. Сред непознати

На централния площад на града, под камбаните. Само си представете: празнични фойерверки, около стотици непознати, които искрено си пожелават щастие. Такава атмосфера ще създаде истинско новогодишно настроение. Определено ще запомните тази нощ.

 

СНИМКА: istockphoto.com

Ето още няколко креативни идеи да отпразнувате Нова година по различен начин.

4. На работа

На първо място, това се отнася за тези, които имат професия, свързана с дежурство и часовник. Празнуването на Нова година по време на работа е възможност да се съсредоточите върху дейности, в които сте уверени. Това е добър начин да се справите с тъгата, ако не ви се празнува сам вкъщи.

5. В доброволчески центрове

В списъка: сиропиталища, интернати, старчески домове. Това е възможност да създадете вълшебно новогодишно парти за някого. Почувствайте се като истински Дядо Коледа или Снежанка, дарявайки времето и силите си на нуждаещите се. Тези неща са наистина зареждащи.

 

СНИМКА: istockphoto.com

6. Онлайн

Можете да излъчвате на живо пред широка публика, ако сте блогър. Ако не, тогава предаването може да се организира за близки. Пожелайте си всичко, дайте топлина и радост. Можете също така просто да останете онлайн на различни платформи, където се събират хора с едни и същи интереси. Така ще намерите съмишленици и може би ще погледнете на ситуацията по нов начин.

СНИМКА: unsplash.com/@samiivash

7. В хотел

Ако не ви се празнува Нова година у дома, можете да наемете хотелска стая. по-добре ще е, ако е извън града. Поглезете се със SPA, разходки на открито, отлично обслужване и маркови хотелски матраци. Отново – спете, не бързайте и се отпуснете максимално.

 

СНИМКА: istockphoto.com

8. В колата си

В движение и забавление можете да посрещнете следващата година зад волана. Карайте през нощния град, спрете до основните атракции или градските коледни елхи.

Обикновено в навечерието на Нова година улиците са празнично претъпкани: непознати се поздравяват за празника, пускат фойерверки, гледат изпълнения на артисти, черпят ги с мандарини и други лакомства.

Има много начини да прекарате последната нощ от годината без суетене и стрес. Ако не обичате новогодишната суматоха и изобщо не ви се празнува, това не означава, че вечерта на 31 декември ще бъде скучна. Можете да прекарате една страхотна новогодишна нощ в спокойна, релаксираща обстановка, без да се опитвате да нарежете възможно най-много салати преди полунощ.

Превод: GlasNews