68-годишната испанска актриса Ана Обрегон, която загуби сина си Алес Лечио Гарсия, починал от рак през 2020 г., стана баба на дъщеря му. Сурогатна майка роди момиченце на знаменитостта.

Според Ана, тя е използвала ДНК на сина си, за да изпълни последната му предсмъртна услуга да има деца. Спермата на мъжа е била съхранявана предварително, пише Sky News.

„Това момиче не е моя дъщеря, а моя внучка“, каза актрисата пред испанските медии.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ana_Obregon Oficial (@ana_obregon_oficial)

Тя каза, че преди да започне лечението на Алес, лекарите са го призовали да остави своите проби от сперма, които са били съхранявани в Ню Йорк.

„Детето беше заченато през юни миналата година, когато Алес щеше да е на 30 години, и се роди през март тази година“, обясни Обрегон.

Актрисата, която някога е участвала в хитовия американски телевизионен сериал The A-Team, вече предизвика полемика, като разкри, че е използвала сурогатна майка, за да роди бебето си. Сурогатната бременност е забранена в Испания, въпреки че децата, родени по този начин в други страни, могат да бъдат регистрирани.

Водещи политици и някои испански медии наричат ​​сурогатното майчинство „наемане на утробата“. Министърът на равенството Ирене Монтеро от лявата коалиция "Обединени ние можем" също нарече сурогатното майчинство "форма на насилие срещу жени". Министърът на отбраната Маргарита Роблес обаче се въздържа да критикува Обрегон, като каза, че въпреки че законът в Испания е ясен, личните решения трябва да се зачитат.

Основната опозиционна консервативна Народна партия заяви, че идеята за легализиране на такива бременности без заплащане е открита за обсъждане.

На страницата си в социалната мрежа Обрегон публикува първата снимка с внучката си на ръце.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ana_Obregon Oficial (@ana_obregon_oficial)

"Заклех ти се, че ще те спася от рака, и те разочаровах. Обещах ти, че ще родя дъщеря ти и ето я в ръцете ми. Когато я прегърна, изпитвам неописуеми емоции, защото все едно те прегръщам отново. Кълна се, че ще се грижа за нея с безкрайната любов, която трябва да дам, и ти ще ми помагаш от небето. Книгата, която започна и която продължих с мои собствени думи, ще бъде пусната в продажба на 19 април и както желаеше, парите от нея ще отидат за изследване на рака за твоята фондация @fundacionaleslequio. В тази работа обяснявам целия ураган на майката преди загубата на дете и дългия път до тази благословия и чудо - малката Анита, твоята дъщеря. Ти си любовта на живота ми на небето, а дъщеря ти е любовта на живота ми на земята. Обичам те до смърт", написа Ана.

Превод: GlasNews

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ana_Obregon Oficial (@ana_obregon_oficial)