Районът около къща във Форт Майерс, Флорида, беше превърнат в сцена от филма "Челюсти", след като ураганът Иън, един от най-силните урагани, удари бреговете на американския щат. Видеото е публикувано в Twitter.

Ураганът "Иън" - ветрове до 250 км/ч, има загинали СНИМКИ

В него някакво същество се втурва във водата, а на повърхността на поляната, наводнена с вода, се вижда характерна перка. Местните са кръстили мистериозната риба „уличната акула“. 

През деня видеото отбеляза над 12 милиона гледания в Twitter. Потребителите бяха изненадани и в същото време изразиха съмнения дали това наистина е акула, поради често появяващите се мемета и фалшиви видеоклипове на акули.

Акулата плуваше навън по време на буря.  акула на открито, ураган Иън, ураган във Флоридацял екран
Акулата плуваше навън по време на буря.
 

Професионални проверяващи фактите от новинарската агенция Storyful и The Associated Press провериха метаданните на публикацията и потвърдиха, че видеото наистина е акула.

голяма риба, акула доплува на улицата по време на буря.  акула на открито, ураган Иън, ураган във Флоридацял екран
Някои журналисти се съмняват дали това е акула или друга голяма риба.
 

„След пет години развенчаване на фалшиви видеоклипове на акули, появили се след друг ураган или наводнение, наистина имаме улична акула пред себе си“, каза журналистката Джейн Литвиненко.

Служителите на AP не са сигурни дали това е акула или друга голяма риба. На записа се вижда перка, но това е единственото, което говори за морски хищник. Представители на агенцията се позовават на думите на двама експерти, единият от които каза, че това очевидно е млада акула, а според другия е трудно да се каже със сигурност какво е.

Превод: GlasNews

Ураганът Иън връхлетя Флорида, коли и къщи са под вода СНИМКИ+ВИДЕО