Смелчага, търсещ силни усещания,  загина, след като падна от небостъргач, на който се качил, докато бил в Хонконг.

30-годишният Реми Лучиди изкачвал различни височини по света, независимо дали са сгради или други конструкции като кранове, мостове, пилони или дори предаватели.

Лучиди, известен като „Реми Енигма“ в социалните медии, е достигнал 68-ия етаж на 219-метровия небостъргач Tregunter Tower в Хонконг.

Миналият четвъртък Лучиди пристигнал в кулата в 19:30, като заявил на охранител, че е на гости при приятел на 40-ия етаж.

Свидетелят оттогава отрича да познава търсача на силни усещания и това било просто хитрост за Лучиди, за да заобиколи забраните.

Българката, покорила К2: Човек загина пред очите ми

Кадри от камери за видеонаблюдение показват как той излиза от асансьора на 49-ия етаж, преди да поеме по стълбите до върха на ниво 68.

Вратата към покрива била заключена, но Лучиди я отворил насила, решен да си направи снимка от покрива. Авантюристът бил видян от служителка да чука по прозорците на мезонет, за да се върне в сградата, но паднал и умрял, преди да успее да пристигне помощ.

Тялото му било открито на земята.

Полицията намерила спортната му камера, на която имало видеоклипове от екстремните спортове, с които се е занимавал, пише Metro. В Instagram Лучиди сподели снимки и видеоклипове от своите катерачески приключения със своите над 3000 последователи.

Превод: GlasNews.bg