От зората на цивилизацията хората се опитват да надникнат в тайните на бъдещето. Прорицатели, гадатели, астролози имащи дарбата да виждат в бъдещето, осветляват тайните, които се крият във времето. А, от векове оставалите хора – с интерес и очакване, но и със доза страх слушат техните слова.

А, защо ли? Понякога неясни, често завоелирани прогнозите се сбъдват, а оракулите са познавали за катаклизми, войни и съдбата на велики личности.

С края на годината и идването на 2022-ра-година също обръщаме взор към гаданията, предричащи събитията, които според пророците ще се случат. Още повече, че отново се задава трудна година, в която ще има най-различин изпитания.

Вижте какво предричат за новата година Абия Аманд, Баба Ванга, Слава Севрюкова, Нострадамус и древите маи.

Абигия Ананд

Абигия Ананд, младият ясновидец предсказал пандемията година преди началото й, очаква животът ни да се нормализира. В същото време ще има различни постепенни промените.

Според думите на му новата година ще донесе някои грандиозни събития. 2022 година ще влезе в историята, но ще трябва да се преодолеят различни трудности.

Като според него периодът до април 2022-ра ще бъде изключителн важен и ще повлияе на следващите четири века.

Момчето засяга и темата за коронавируса и ваксинацията. Според Абигия поради постоянните мутации в близко бъдеще нито едно лекарство няма да може да се справи с вируса.

Какво вещае знаменитият Нострадамус?

Французинът Мишел дьо Нострадам е сред най-известните пророци и астролози в света.  Неговите предсказания са изразени в стихове, известни като катрени. Той е написал 6338 пророчества, огромна част от които са се сбъднали.

Като например идването на власт на Адолф Хитлер и Втората световна война.

Френският прорицател ни вещае една напрегната година изпълнена със разрушителни събития, война, края на която ще бъде предшестван от тридневна тъмнина по Земята.

 Стих на Нострадамус гласи, че астероиден дъжд ще удари планетата. Ако достатъчно голяма скала попадне в океана, това може да причини гигантски приливни вълни, които ще погълнат сушата и ще причинят големи разрушения, интересното е че метеоритният поток Геминиди ще бъде през  декември следващата година.

Земетресение също би причинило цунами и неизброими щети могат да бъдат причинени от нарастващите морски води.

В пророчествата му за 2022-ра откриваме и още по-плашещи прогнози. Според тълкованието на някои стихове ще бъде използвано ядрено оръжие, а това ще предизвика климатични промени. В същото време той предрича и глад, който ще застраши човечеството.

Той вижда, че ще има експлозия в Средиземно море на изток от остров Менорка, която може да бъде причинена и от изпитание на ядрено оръжие.

Френският пророк вещае е крах на американският долар, прогноза особенно плашеща на фона на засилващата се инфлация и напрежение между световните сили. Така древните разплащателни средства като златото и среброто ще станат търсени от хората.

Според пророческите стихове на Нострадамус именно през 2022 г. президентът на Русия Владимир Путин ще загина трагично. Той ще умре в бурна нощ, когато ще плава по море и ще бъде ударен от мълния.

Френцузинът вещае и тежки дни за родината си. Франция ще преживее опостушителен прориден катаклизъм. Огромен ураган ще причини пожари, суши и наводнения във Франция и в много части на света.

Прогноза на гадателя вижда и заплаха в технологиите. Според него те ще се “събудят” и ще считат своите създатели хората, за далеч по-нисши от тях.

Пророчество, което засяга тази тема откриваме и при най-знаменитата българска пророчица – родената в Петрич Ванга. Тя вижда виртуални реалности, в които можем да се загубим напълно. А прекарването на време в тези светове може да  доведе до нарушения на паметта и ученето и да превърне хората в истински зомбита.

Едва преди няколко седмици създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг анонсира работата си върху "метавселена" - споделена виртуална среда, която може да преобърне съвременните представи за общуването през интернет.

Баба Ванга предвижда за 2022 г. множество природни бедствия, които ще сполетят човечеството, както и възможни войни и неочаквани политически промени. Плашещо, още повече, че според изследователите на известната ясновидка твърдят, че 85% от нейните прогнози са изпълнени до този момент. Като например: разпадането на Съветския съюз, 11 септември 2001 г., трагичната смърт на принцеса Даяна или ужасът в Чернобил.

Вангелия Гущерова, както е рожденото име на пророчицата, вижда опасност от смъртоносен вирус, открит в ледник. Учените ще намерят опасната бактерия, в топящите се ледове. Заразата ще се разпространи много бързо, което ще доведе до смърт на хора и животни.

Според нея замърсяването ще достигне максимални нива, а питейната вода ще се превърне във все по-важен ресурс в световен мащаб, цената ѝ ще се повиши, защото ще бъде трудно да се намери.

Това бедствие ще бъде придружено от от суша и наводнения по Земята.

САЩ ще регистрират през 2022 г. най-тежката суша в историята на метеорологичните и климатичните рекорди. Много страни ще имат унищожени посеви, пожари ще горят в горите, реките ще намалят потоците си. Другата част на земното кълбо е преследвана от дъждове, както никога досега, столицата на Китай, Пекин, е превзета от водната стихия, при която стотици хора ще загинат. Дъждовете няма да пощадят и Япония, а гладът ще опустоши най-бедните части на африканския континент.

Именно тези катаклизми, може би, ще доведът до глада, който тя пророкува. Според думите й хората ще трябва да ядат бръмбари, листа и кал, за да оцелеят.

 Нахлуването на скакалци от Африка ще засегне зърнените култури и ще доведе до гладуване на населението, което също ще доведе до въоръжен конфликт между нациите.

Пред 2022 година Ванга вижда, че ще взаимодействаме с интелигентни същества от други планети. Това обаче няма да е мирно - извънземни кораби ще атакуват Земята, ще вземат хора в плен.

Картината на бъдещето, видяна от Слава Севрюкова

Слава Севрюкова е една от най-емблематичните български прорицателки, която надзърта в тайните на времето. Дарбата ѝ е била потомствена, наследила я от своята майка Мария, която баела, лекувала с билки и врачувала.  Севрюкова, за която самата Ванга казва, че е била в пъти по-могъща от нея, споделя предсказанията си за България, обхващащи периода от настъпващата скоро 2022 до 2037 г. Тя не свързва събитията с прекалено конкретни дати, а просто описва с думи картините, които вижда в бъдещето.

Тя също пророкува страшни климатични катаклизми, но по думите й страната ни ще бъде сигурно място.

В Библия­та е казано; „Последните ще бъдат първи". Помнете - от България ще поеме по земята голяма Мъдрост. Тепърва светът удивен ще узнае онова, което племето ни е дало на Човечеството. Висока е тая чест”, пророкува тя.

Според Севрюкова българите извън странат трябва да се върнат тук, защото в България ще бъде по-сигурно:

“Предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 година всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя”, казва тя.

“Не мислете, че земята, по която ходите, ще е все земя... Оцелелите ще са горе, по високото. Затова България - преобладаващо планинска страна - по-слабо ще пострада при бедствията”, пророкува преди повече от 50 години Севрюкова.

България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност… Знайте, онези, които останат и които ще дойдат после, все ще се зоват българи“, заявява тя.

Маите и 2022 година

Пророчеството на древните маи за смяната на епохите ще се изпълни през 2022 т., твърдят изследователи, които проучват оскъдните записи на цивилизацията през годините, едно от които свидетелства за края на Петото слънце. Именно в нашия век е записана смяната на епохите.

Учените са установили, че древната цивилизация в своя календар е посочила определени дати, които са с особена важност за цялото човечество.  

Една тях бе 21.12. 2012 г. – когато се очакваше краят на света, но тези предположения не се сбъднаха. Причината е грешна интерпретация и смесването на теорията за смъртта на всички живия свят с приключването на епохата на петото слънце.

Сегашната интерпретация  е, че след определена дата започва преходен период към преминаването на новия етап. Този преходен период започва и завършва с дати, в които има четири двойки, а новият етап бележи уникална огледална дата с пет двойки.

Така според някои изследователи краят на преходния период, която отговаря на тези изисквания, е 20.02.2022 г, а веднага след това настъпва следващата ера.

Според лингвисти новият период ще започне именно с някакво наказание на боговете, което ще е под формата на силни дъждове.

А както вече видяхме много други пророци виждат, че в бъдещето ще има силни катаклизми и огромни наводнения.