Мъж, който е роден без ръце, учудва шофьорите, като управлява своя ван Sprinter - използвайки само краката си. 41-годишният Ричи Бейтс често изненадва родителите в училището на децата си с уменията си за успоредно паркиране.

Той отваря вратата на своята машина с помощта на пръстите на краката си - преди да закачи предпазния колан на място с пръстите си. Гъвкавият Ричи може да запали колата си с крака и има пълен контрол над автомобила в движение.

Мъжът, който е баща на две деца, е шофирал във Великобритания повече от 20 години и все още не е имал нито една катастрофа.

Ричи живее в Чичестър, Западен Съсекс.

Историята му зад волана почва още на 17 години, когато тества времето си. Това станало с помощта на симулатор с педали и волан, свързан към компютър като на тренировка за Формула 1. След като преминал процеса, Ричи преминал на реална кола -  Nissan Micra, където също удивил наблюдателите.

После получил разрешение да взема уроци по шофиране и взел книжка на 18 години.

@amazingfeet #amazingfeet #richieb @The Sun ♬ original sound - RICHIE B

 Ричи, който е страстен почитател на колите, има редовни документи и плаща стандартна цена за застраховката си, пише The Sun.

„Смятам се за късметлия. Ако не бях роден такъв, нямаше да съм човекът, който съм днес. Започнах да се уча да шофирам рано, когато баща ми ми направи модифициран картинг, за да обикалям фермата му", разказва той.

„Когато бях по-голям, местна благотворителна организация, наречена Lions Club, плащаше за моите уроци по шофиране. Карам децата си на училище и съм шофирал по опасни пътища в цялата страна", споделя Ричи.

 

@amazingfeet #richieb @matttbelll #teslamodel3 #carreview #cars #petrolhead ♬ original sound - RICHIE B

Той коментира и срещите си с пътните полицаи, които не намира за приятни.

„Те (полицаите) могат да проявят разбиране, но зависи кой ще те спре. Може да е разочароващо. Знам, че не правя нищо лошо, но не обичам да карам близо до полицаи, защото може да ме спрат", обяснява той.

„Шофирам от 20 години и не съм катастрофирал. Застрахователите не могат да ми таксуват повече, защото не могат да дискриминират. Моето досие говори само за себе си", разказва мъжът.

Ричи е роден като най-голямото от четири деца с рядко заболяване, наречено фокомелия, което го оставя без ръце.

Това е вродена аномалия, при която се наблюдава необичайно скъсяване на ръцете и/или краката. Причини за болестта могат да бъдат различни генетични увреждания, наследствени заболявания, прием на талидомид (вид успокоително, употребяван в миналото) и други.

@amazingfeet #atlasstones ♬ original sound - RICHIE B

Но тази диагноза съвсем не е отчаяла младия англичанин. Той  предпочита да казва, че просто му „липсва нещо“.

Ричи изкарва прехраната си с покупка и продажба на автомобили и има повече от 120 000 последователи на страницата си в TikTok, която се казва amazingfeet.

Той прави видеоклипове, демонстриращи способността си да прави сам, да готви вечеря и да прави трикове в игрите на билярд.

Бащата превърнал своя Sprinter в кемпер, в който дори има мивка мивка, направена от старо буре за бира.

Той използва стар рафт за книги, за да направи бюфета и дори тапицира собствения си матрак и възглавници.

 Превод: GlasNews.bg