Какво бихте направили, ако спечелите от лотарията? Много хора вероятно биха си купили нова къща или биха организирали пътуване по света с луксозен частен самолет, Франсис Конъли обаче е раздала повече от половината от джакпота си за добри каузи.

55-годишната бивша учителка от Хартълпул в Ко Дърам спечели огромните £115 милиона от "EuroMillions" през 2019 г. и оттогава тя не пести - дарява огромни суми пари, за да помогне на нуждаещите се.

Говорейки пред известно информационно издание, тя споделя следното: "Мога да променя живота на хората всеки ден, ако искам. Страхотно е да помагаш на другите хора."

Бившата учителка и социален работник споделя, че напоследък е пристрастена към това да помага на нуждаещите се с финансови средства. "С мъжа ми сме изготвили "бюджет" за добри каузи, с които трябваше да даряваме средства до 2023 година, но просто не успях - вече дарих средствата, заделени във въпросния бюджет."



Различни са добри каузи, в които е участвала Франсис. Тя е изпращала 5 000 британски лири за закупуване на стоки от първа необходимост за украинските бежанци, с финансови средства е участвала в закупуването на каравана на стойност 50 000 британски лири за млади надежди. Тя и съпругът й също са помогнали на пенсионерите по-лесно да се свържат с близки си, като са дарили електронни таблети, за да осъществуват връзка. По-време на локдауна са закупили пижами, които са дарили на болниците.

Франсис, родом от Северна Ирландия, казва: "Ако можете да правите добри неща за достойните хора, защо просто не го направите?"

Франсис и съпругът й Патрик: