37-годишната Кейт Кънингам се омъжи за дърво близо до дома си в природен парк през септември 2019 г. Наскоро тя отпразнува третата си Коледа със своя „съпруг“.

Жителката на село Мелинг стана не само британска, но и световна знаменитост, след като влезе в такъв необичаен съюз. Завистниците казват, че тя безсрамно се саморекламира, използвайки темата за борбата за опазване на околната среда.

Екоактивистката посещава елхата си почти всеки ден, а за Коледа я е украсила с цветни гирлянди, венци, сърма и празнични играчки. Кейт се омъжи за дърво по време на протести срещу изграждането на магистрала през местния парк. Гората оцеля, а жената и спасеното дърво оттогава са станали неразделни.

Семейството на Кейт, двете й деца и гадже, одобриха избора й, като обясниха, че Кейт винаги е имала необичайна връзка с природата. Нейният приятел се отнася спокойно към целувките и прегръдките на приятелката си с дървото. За нея дърветата са като хората. Те имат специална енергия и са в състояние да се свържат с това, което ги заобикаля.

Кийт казва, че е била насърчена от мексиканските жени, които се омъжиха за дървета преди няколко години, за да привлекат вниманието към незаконната сеч и разчистването на земята. Властите са спокойни за инициативата на Кийт, те са по-загрижени за войнстващите еколози и климатичните активисти, които редовно блокират движението по главните магистрали и градските улици.