12-годишно момче е задържано, след успя да спретне едно от най-бавните полицейски преследвания в света. Неназованият младеж откраднал строителен товарач от средно училище посред нощ, а след това поел по пътищата.

На полицията не отнело много да го настигне. Това станало в Ан Арбър, Мичиган. Властите разкрива, че малолетният блъснал  най-малко 10 паркирани превозни средства, докато се е движил със скорост между 15 и 20 мили в час през жилищни квартали.

Малчуганът не спирал на кръстовища и на моменти пътувал по средата на пътя. Докато завивал, забивал товарача в бордюр и прегазил уличен знак на тротоара, а после продължил гонката, пише Metro.

Вълшебен банкомат раздаде непоискани пари, образува се опашка

Всичко започнало, след като служителите на реда  реагирали на сигнал, че в средното училище Forsythe  непълнолетен, опитва да открадне строителна машина.

Те открили, че откраднатото превозно средство се движи на юг без включени светлини. Полицаите проследили мотокара, а всичко приключило изневиделица. Момчето само спряло, полицаите го отвели в ареста, а после в център за задържане на непълнолетни.

Екшън! Чужденец "набра" закуски и ги изяде, извади нож на охранителите

Твърди се, че момчето е отключило телескопичния товарач Construction Genie GTH-636, използвайки ключа, който е бил скрит в кабината.

„Това беше много опасна ситуация, която лесно можеше да завърши със сериозни наранявания“, споделят от полицейското управление, което води  разследването. По време на преследването няма пострадали.

Инцидентът се идва близо година, след като 13-годишно момиче спретна гонка с полицаи, шофирайки Nissan Pathfinder с 11-годишно момче, пистолет и марихуана вътре. Тогава обаче скоростта на преследването надминала 100 мили в час.

Превод: GlasNews.bg