Астролозите предупреждават, че следващият лунен месец ще бъде емоционален. Старите оплаквания могат да се появят, хората, с които отдавна сте преустановили комуникацията, могат да се върнат.
 
Днес, 29 май, новолунието настъпи в зодиакалния знак Рак. Астролозите наричат ​​Новолунието в кардиналния знак на елемента Вода много силно, тъй като Луната е в нейната обител. Ракът е емоционален и възприемчив зодиакален знак. Той символизира семейството, корените, рода, традициите, както и недвижими имоти, дом и местоживеене. Това е времето на раждането на дълбоки чувства, пробуждането на скрити способности, самоопределение.

Следователно, започвайки от 29 май и през целия лунен месец, всички изброени теми ще бъдат актуални. Особено чувствителни ще бъдат въпросите за сигурността, дълбоките нагласи, отношенията ни с близките.

Тъй като Новолунието е в съвпад с Черната Луна и е в квадрат с Юпитер, съществува опасност от свръхемоционалност. Вероятно всички текущи събития, свързани с актуални теми, ще бъдат възприети изкривено.

Според астролога Марина Скади отрицателна кармична точка ще провокира хората към хитрост, така че трябва да бъдете внимателни.

Поради повишената емоционалност ще бъдат забележими всички слабости на личните взаимоотношения, недостатъците на приятели и роднини.

Освен това, според астролога, в първите дни след Новолунието могат да бъдат разкрити фундаменталните причини за протичащите събития, които засягат много състояния.

Новолуние в Рак е чудесно време за изграждане на отношения с жени от вашия род – майка, баба. И като цяло, подобрете комуникацията с близки роднини.

Също така е полезно през този период да работите с психолог, да се справите с разрушителни дълбоки нагласи. Определете какво е наистина ценно за всеки от нас, от какво се нуждаем и от какво трябва да се освободим. Разберете къде се чувстваме в безопасност, кое е нашето семейство. ⠀

Астролозите отбелязват, че на 29 юни не трябва да се вземат важни решения, по-добре е всичко да се отложи за 30 юни - 1 юли. Днес, когато енергията на Новолунието е много силна, отделете време на семейните дела. По възможност прекарайте деня сред природата, на село, в градината.

През целия лунен месец ще бъде важно да сте наясно с емоциите си в момента и да мислите позитивно, за да не се забивате, мислейки за минали оплаквания, които могат да се появят през този период.

Превод: GlasNews