Двойка от Ню Джърси направи неочаквано откритие в градината си. Те открили голямо количество кеш, заровени в задния двор на жилището си. Това довело до разкриване на мистериозна част от историята на къщата им, която се оказала бивш публичен дом.

Сюзан и Рич Гилсън се оказали озадачени от находката. Банкнотите били на стойност 1000 долара, но били емитирани преди повече от 80 години. Купюрите били отпечатани през 1934 г., еквивалентната им стойност в наши дни би била над 20 000 долара.

Гилсън купили къщата преди четири години, а наскоро решили да премахнат камъни от имота си. За тази цел Рич наел мини багерче, с което да си помогне за работата в двора. Именно когато работел с него открил купюрите.

Докато копаел, той видял необичаен предмет в земята. Първоначално помислил, че просто е открил плевел. И дори ги хвърлил на купа, на който складирал пръстта.

Вместо растения необикновения обект се оказали купюри от по 10 и 20 долара, опаковани с кафява хартия. Те били в буркан, който Рич счупил, докато копаел.

Сюзат и Рич били изключително изненадани от откритието. А то ги направило любопитни за причината, заради която парите били заровени. Скоро открили , че домът им, който се намира в Уилдуоод и е построен през 20-те години на  XX век, бил бордей.

Тази информация те получили от местни жигели, които живеели в квартала от поколения.

Превод: GlasNews.bg