Томас Джеромин от Ринтелн в Долна Саксония обича Коледа и е инсталирал 444 коледни елхи в апартамента си, украсени с топки и сърма.

Представител на Германския институт за записи (Rekord-Institut für Deutschland - RID) отиде да посети 55-годишния Томас и съпругата му Сузане, за да се увери, че всички изкуствени смърчове, декларирани на хартия, наистина са в къщата на Йеромин. В резултат колекцията беше призната за нов световен рекорд, пише DW.

Миналата Коледа в този апартамент от 100 квадратни метра бяха монтирани 420 дървета, а тази година Томас и съпругата му намериха място за още 24 дървета. Декорациите се сменят всяка година. Според Томас Йеромин 47 хиляди лампи постоянно светят на коледните елхи.

Освен просто ярко украсени коледни елхи, колекцията включва и тематични: например с герои от „Междузвездни войни“ или с гумени патици. Томас винаги доставя дърветата от тавана предварително, още на 1 август: в края на краищата, наред с други неща, трябва да окачи 72 хиляди топки. Най-голямата коледна елха с размери 3,50 метра виси от тавана.

Чудите се колко плаща Томас за ток?

Превод: GlasNews.bg