Двойкаjd от Швеция, Томас и Хана Мазети, мразят песента „Last Christmas“ на Wham! толкова много, че събраха повече от 60 хиляди долара в мрежата, за да купят правата върху нея и никога да не я чуят отново, пише Daily Mail.

Отбелязва се, че двойката ще се нуждае от още 15 до 25 милиона долара, за да изпълни целта си. "Last Christmas" в момента е собственост на Warner Chappell Music UK.

Ако успеят, те възнамеряват да погребат записа във финландското сметище за ядрени отпадъци, където ще лежи най-малко два милиона години. Към момента в инициативата на съпрузите са се включили 327 души.

Според Хана омразата й към песента е започнала преди 13 години, когато е работила в кафене в Оксфорд, където песента е постоянно пускана на повторения.

„Специално за коледния сезон моят шеф записа компактдиск с празничен плейлист. Той идваше от време на време в кафенето и затова не разбираше агонията на своя персонал, който умираше, слушайки Миналата Коледа 111 пъти на ден“, каза Хана.

Миналата година тя говори с приятели колко много не харесва песента и колко би платила никога повече да не я чуе. Това я вдъхнови да проведе онлайн набиране на средства.

„Съжалявам, но така трябва да бъде", добавя жената. „Ние не мразим Wham!, но мразим тази песен. Това е, защото се пуска 5000 пъти на ден, но чувстваме, че нещо трябва да да се направи в подкрепа на хората, страдащи точно като нас."

Двойката добавя, че хората, които обичат да слушат тази песен, са техни врагове. И като цяло има и други песни, които трябва да бъдат свалени от ефир, например All I Want For Christmas на Марая Кери.

Превод: GlasNews