Отменен полет на двойка от Оклахома Сити, която бе на път за Лас Вегас, доведе до сватбата им на борда на самолет на Southwest Airlines.

Пам Патерсън и Джеръми Салда са резервирали неделен полет до града на греха и са решили да пътуват в сватбените си тоалети, за да бъдат готови да сключат брак в сватбения параклис в 21 часа, пише UPI.

Двойката пристига на международното летище Далас Форт Уърт, за да хване свързващия си полет до международното летище Хари Рийд в Лас Вегас, но след многобройни закъснения им е съобщено, че полетът им е отменен. 

Друг пътник на име Крис, който също се опитва да пътува от Далас до Лас Вегас, ги чува да обсъждат затруднението си и разкрива, че е ръкоположен служител и би искал лично да им помогне в Лас Вегас.

Тримата резервират последните три оставащи места в полет на югозапад от летище Далас Лав Фийлд до Лас Вегас и използват кола за споделено пътуване, за да стигне от едното летище в Далас до другото.

Докато се качва на новия полет, пилотът капитан Гил забеляза, че Патерсън носи сватбена рокля и я разпитва.

„Пам обясни историята им и се пошегува с капитан Гил, че просто трябва да се оженят по време на полета", се казва в публикацията на авиокомпанията във Facebook.

Екипажът украсява зоната за пътници с ленти за тоалетна хартия. Стюардеса на име Джули е се позиционира като шаферка, а професионален фотограф, който случайно е бил на същия полет, вади фотоапарата си, за да документира церемонията.

Друг пътник минава със стара тетрадка през пътниците, за да я подпишат с пожелания и номера на местата си, която после е дадена на булката и младоженеца като импровизирана книга за гости.

Едва ли някой от пасажерите или служителите на авиокомпанията някога ще забравят...

 

Превод: GlasNews