Теоретик на конспирацията и фен на историите за НЛО каза, че е открил огромна двуметрова врата на една от снимките от Марс.

Така нареченият уфолог Скот С. Уоринг, който е доста популярен във Великобритания и по света, направи гръмко изявление на страницата си в YouTube. Той вярва, че е направил необичайното откритие, докато е гледал скорошни изображения от марсохода Perseverance на НАСА, направени на Червената планета.

Официалната страница на НАСА показва, че тази снимка е направена с помощта на камерата на марсохода Mastcam-Z. На тази снимка Уоринг видя "врати", които бяха разположени почти на хоризонта, пише Daily Star.

"Има врата, черен проход, всяка страна на който е идеално плоска. Всяка страна на вратата е с еднаква дължина, около два метра в диаметър, може би височината на прохода достига 2,5 метра, той е доста голям", каза уфологът във видеото си.
цял екран
Снимка: NASA/JPL-Caltech/ASU

Според него мистериозната врата се намира точно на върха на марсианския хълм.

"Струва ми се, че тази врата води някъде дълбоко надолу. Не вярвам, че този проход спира на повърхността, трябва да води надолу. На снимката виждате наклон, така че под тази зона може да има голям комплекс", казва британецът.

Не всички фенове на Уоринг се съгласиха с неговата теория за марсианската врата, но потвърдиха, че обектът наистина изглежда странно.

Превод: GlasNews