Експертът по любовни връзки – Пам Спър разкрива, че доста често срещано явление е жените да пишат на затворници, защото им съчувстват, но когато става въпрос за обвързване с тях, то тогава вече нещата стоят по доста различен, обезпокоителен начин.

Изследванията сочат, че в психиката на жените, които се обвързват с такива мъже, има доста сходни характерни черти, дори и общи елементи в животите им.

Първо, мнозина откриват, че те отиват при затворниците, защото харесват тръпката да бъдат във връзка с човек, който има опасен характер; така усещането за адреналин прераства в опияняваща атракция. Те романтизират това, което споделят със затворника – двамата стоят заедно срещу света.

Пам Спър споделя още, че доста често тези жени са се чувствали изолирани от семействата си, като не осъзнавали, че връзката им със затворник може да ги отдалечи още повече от тях, защото в много от случаите, семействата на тези жени се обявявали срещу връзките им и това ставало причина за изолирането на тези жени от техните семейства, а след това затворникът остава тяхната единствена връзка.

Някои жени, които са били в такива връзки, споделят, че самотата изцяло помрачила животите им, но когато получели взниманието на затворниците, то те чувствали, че животът им има смисъл, чувствали се далеч по-малко самотни.

Друг аспект към техните личности е, че се хващат за фалшивата „невинност“ на затворника и се вкопчват в нея, решавайки, че трябва да се борят в битката на затворника, за да докажат, че той е невинен. Експертът по любовни връзки – Спър, предупреждава, че това може да бъде доста маниакален период от живота на жените.

Мнозина, от жените в такива връзки, в миналото си, са имали трудни, насилствени и/или незадоволителни взаимоотношения, които са нанесли щети върхи самочувствието им, като са ги оставили с ниско такова. Поради тази причина, когато затворник обърне целия си фокус върху тях, те се чувстват сякаш най-накрая са наистина обичани и влюбени.

Понякога жените, които се впускат в такива връзки, могат да имат доста инфантилен поглед към света и взаимоотношенията между хората. Когато семейството или приятелите им възразят срещу опасните им връзки, те като малко дете, което си иска играчката, се тръшкат и не обръщат внимание на разумните съвети, които близките им отправят към тях.

А трети, пазят връзките си с престъпници като „тъмна и вълнуваща тайна“. Чувстват, че имат нещо, което останалата част от света няма. Когато връзката им излезе наяве, те често са толкова дълбоко заблудени, че нищо на света не може да ги разубеди, че всъщност са в опасност.

И накрая, има и такъв тип жени, които са прикривали собствената си обезпокоителна социопатична личност. Те, също като престъпниците, получават тръпка от престъпленията, които затворникът е извършил. Тези жени са потенциално опасни – дори и за себе си. В някои случаи, ако престъпникът излезе на свобода, има възможност да извършат престъпления заедно с него.

Превод: Glasnews.bg