Сънят е най-добрата медитация", казва Далай Лама.

Към тази мисъл добавяме, че събуждането трябва да бъде също толкова приятно и вдъхновяващо, колкото е и спането. Знаем, че това звучи като невъзможно начинание, особено в забързания делник, но ви уверяваме, че има начин да трансфморирате сутринта си от източник на битов стрес в ежедневен ритуал за щастие.

Независимо от часа на ставане и интериора в дома ви, важен фактор за продуктивно начало на деня е вътрешната нагласа. Затова, когато се събудите, затворете очи и се замислете каква чудесна привилегия е да сте живи и здрави - дишате, мечтаете, смеете се и обичате

Това обаче е едва първата крачка от пътя към голямата промяна. Вижте в галерията ни кои са останалите съвети, които ще ви помогнат да започнете деня си с усмивка и позитивна енергия, независимо от ранния час.

Подгответе се за задачите си още вечерта - Не оставяйте избора на дрехи за работа или подреждането на дамската ви чанта за последния момент. Така ще имате повече време, за да се насладите на закуската си или да послушате музика, за да се настроите позитивно за предстоящия ден. 

Осигурете си достатъчно време - По-добре за организма ви е да се събудите по-рано, но да имате възможност да се настроите положително, без да бързате, отколкото да допуснете една 15-минутна дрямка да развали настроението ви за целия ден. 

Избор на аларма - Избягвайте силните стресиращи звуци - доказано е, че не влияят добре на здравето. Освен ако не спите наистина дълбоко и непробудно, подобни радикални мерки са напълно ненужни. Погрижете се да се будите по едно и също време всеки ден (да, дори и уикендите), за да улесните адаптацията на биологичния си часовник.

Изразете благодарност - Понякога, улисани в битовите си предизвикателства, забравяме за малките щастия в ежедневието. Спрете за миг и се замислете за нещо, за което сте благодарни. Веднага ще усетите прилив на любов и щастие.