Биохакерът, който харчи 2 милиона долара годишно, опитвайки се да обърне стареенето, остави хората зашеметени, след като сподели снимки на това как е изглеждал, преди да започне своя проект против стареене.

46-годишният Брайън Джонсън наскоро публикува свои снимки, за да покаже физическата трансформация, която е претърпял от началото на Project Blueprint.

Биохакерът за първи път обяви своя екстремен опит за борба със стареенето през 2021 г. и продължи да документира напредъка си в социалните медии, като стигна дотам, че да заяви това, че „няма планове да умира“.

Но естествено много хора имат въпроси на какво точно се подлага Браян.

Американският предприемач се пошегува тази седмица, че функцията Face ID на смартфона му не успява да го разпознае сега, тъй като физически се е променил толкова много, пише LadBible.

„Дори моят Face ID е объркан. Преминавам...“, написа Брайън на X вчера заедно с три свои снимки – една от 2018 г., друга от 2023 г. и последна от тази година.

Физическият външен вид на Брайън много очевидно се е променил от 2018 г. насам, като лицето му изглежда по-тънко, а тенът изглежда много по-чист.

Специалистът по дълголетие Андрю Стийл по-рано заяви, че генетиката играе най-голяма роля при определянето на продължителността на живота на човек и че генетиката не може да бъде променена.

Междувременно Моше Шиф, професор по фармакология и терапия, сподели съмненията си, че науката е в състояние да постигне резултатите, които Браян твърди, че е постигнал.

За да получи вечен живот, човечеството трябва да победи един закон на физиката

Какво е биохакер?

Биохакерът е някой, който сам експериментира с техники и събира данни за човешкото тяло в опит да определи какво работи най-добре за тях.

В случая на Брайън, той сам експериментира с екстремни методи против стареене и дълголетие в опит да промени биологичната си възраст.


Какво включва неговата „строга“ рутина?

Интензивната рутина на Брайън включва определена калорийна цел, периодично гладуване, ежедневни добавки и лекарства, строг график за сън, терапия с червена светлина и др.

Той има екип от 30 лекари, ръководени от базирания в Кеймбридж експерт по борба със стареенето д-р Оливър Золман, които внимателно следят кръвта, сърцето, черния дроб, бъбреците, мозъка, кръвоносните съдове и сексуалното му здраве.

„Изтощителният режим на Браян Джонсън включва намаляване на 80 витамина и минерални добавки всеки ден, заедно с диета от 1977 калории. (Instagram/@bryanjohnson)

Брайън е веган и консумира точно 1977 калории на ден, като ястията му се състоят главно от цели храни.

Скандален милиардер твърди, че 71-годишният му баща вече е на 46 години

Всеки ден се събужда в 4.30 сутринта, прави упражнения по един час, спи в напълно празна стая и приема десетки добавки.
Ползите

Брайън твърди, че Project Blueprint го е довел до това, че има белодробен капацитет и фитнес нива на 18-годишен, със сърце на 37-годишен и кожа на 28-годишен.

Веднъж той каза пред BBC: „Лявото ми ухо е 64, фитнес тестовете ми казват, че съм на 18, сърцето ми е 37, силата на диафрагмата ми е 18“, признавайки, че някои части на тялото са по-стари от други.

Разбира се, има по-прости методи против стареене - като правилно хранене и редовни упражнения - които няма да ви върнат kdpdo с милиони.