Дубай бе обявен за най-добрата дестинация в света на наградите на пътешествениците на Трипадвайзър 2022.

Победителят се определя на база качество на услугата и положителна обратна връзка. За всяка категория изискванията са специфични.

Оценят се броят и качеството на квартирите, ресторантите, местата за забавление, както и нещата за правене в дестинациите за период от 12 месеца между 1 ноември 2020 и 31 октомври 2021.

Лондон бива коронясан за град номер 1 за туризъм в Европа, като заема второ място в глобалната класация. Някои от другите дестинации са: мексиканския Канкун, който заема третото място, Бали в Индонезия е  на четвърна позиция, както и гръцкия остров Крете на пета. Най- добрата дестинация в САЩ се явява Лас Вегас, който заема 25 място в глобалната класация.

След Вегас класацията запълват Оаху, Мауи, Кей Уест, Ню Йорк,  Ню Орлианс, Савана, Маями бейч, Нешвил, а на десето място е Седона.

Класацията на най-хубавите места за туризъм в Европа допълват Барселона, която заема шеста позиция, Тенерифе, Корсика, Единбург, а десета позиция заема Флоренция.

На върха на т.нар популярни дестинации, локации които са имали най-голям прираст на туристи за година, се намира испанския курорт Майорка.

“Този прекрасен остров с живописни морски заливчета, плажове, който са подходящи за деца, и грандиозна архитектура се превръща в един от най-натоварените курорти”, заявяват от Трипадвайзър.

В топ 10 може да открием още Кайро ( на втора позиция), гръцкия остров Родос,  Тулум, Мексико, Дубровник, Натал в Бразилия, Аруша в Танзания, турския Гьореме и остров Санторини.

Следващата класация е отредена за националните паркове, като тук на първо място е оценен Националния парк Аренал Вулкано в Коста Рика. Описан като топ локация за походи сред природата.

“Парка предлага множество маршрути, които ще ви отведат през богата дива природа на дъждовни гори, редом с отдавна истинала лава, край един от най-активните вулкани на земята”, пише Трипадвайзър.

В класацията следват индийския Национален парк Джим Горбет, Серенгети в Танзания, Резерватът Масаи Мара, и южноафриканският парк Крюгер.

Най-добрата дестинация за любителите на вкусната кухня се оказва Рим. Град където апетита на пътешествениците бива провокиран от автентична паста, както и от сладолед, който не бива да бъде пропускан. В класацията следват- Лондон, Париж, Дубай, Барселона, Мадрид, Сао Паоло, Ню Йорк, Банкок и Сингапур.

Въпреки, че в класацията, коята отчита качеството на кухнята Дубай е една на трето мяст, градът печели лидерството по положителни емоции у туристите. Луксозен шопинг, ултрамодерна архитектура, завладяващ нощен живот са само част от чаровете на арабския град, с които той омайва посетителите си.

 

Превод: GlasNews.bg