В продължение на хиляди години хората са търсили отговори от звездите. Като основно определение: астрологията е форма на изкуство, която използва разположението на планетите и светилата, за да даде представа за аспектите на глобалните дела и живота.

Слънчевото затъмнение, което предстои на 30 април 2022 година и лунното затъмнение на 15 май, допълнително ще подобрят ситуацията между Русия и Украйна, през тези периоди ще надделеят по-добрите времена, колкото и парадоксално да прозвучи, ала тези две астрономични събития ще бъдат само временни.

Въпреки това, от 4-5 юни 2022 г., когато Сатурн обърне своята посока във Водолей, ситуацията между двете страни ще се напрегне, тъй като Сатурн е планетата на Кармата и ретроградно движение на тази планета ще се наруши хегемонията за баланс. Ретрограден Сатурн означава препятствия, закъснения, нещастия и пречки и може да предизвика неприятни събития, като например въвличането във военни действия на други държави, което ще предизвика още по-големи сблъсъци между Украйна и Русия.

Когато Сатурн навлезе в Козирог в своето обратно пътуване на 12 юли 2022 г., може да има чутовни изблици по отношение на напрежението и стреса, и за двете страни. На 11 октомври, когато Сатурн ще премине към нормалното си движение, нещата привидно ще се подобрят. Възходите и паденията в дипломацията ще продължат и постепенно нещата ще влязат в релси след потресаващите военни последици.

Все пак не трябва да се пропуска и ретроградната позиция на Уран през 2022 година. Уран вече беше в ретроградна позиция от 1 до 18 януари тази година и даде ясен знак, че предстоят внезапни и неочаквани промени. Необмислените постъпки по време на първата част на ретрограден Уран разклатиха стабилността в отношенията между Украйна и Русия - (от политическа гледна точка конфликтите са години преди 2022г.). През 2022 година Уран отново ще бъде ретрограден от 24 август до 31 декември. В случай, че не си вземат поука, нежеланият конфликт ще ескалира и влошаването на отношенията между Украйна и Русия могат да продължат с десетилетия напред.

През втората половина на 2022 година се очертава началото на нова световна пандемия, засилено военно напрежение в източните региони на планетата Земя за преначертаване на световната карта. Има сериозни опасения за начало на възможна глобална война през второто полугодие. Марс предупреждава за възможните причини, които ще засилят  продължаващото напрежение между Китай и Тайван. Така че всяка форма на въоръжена конфронтация може бързо да ескалира в глобален световен конфликт, който ще се отрази пагубно преди всичко върху световната икономика.

Още през месец май 2019 година, в едно интервю казах: „От тук насетне започват седемте гладни години". Именно това ни чака, икономическа и политическа нестабилност, които ще допринесат за още по-мощен бум на инфлацията. Тази година можем да очакваме увеличение на данъците, увеличаване на сметките за енергия и по-малко пари в джобовете на хората както в България, така и по целият свят.

След като споменах за икономиката, следва да заостря вниманието на читателите относно парите. Нашето възприятие за парите - как ще се печелят и тяхната стойност, ще претърпи сериозна промяна. Това се изразява в древно гръцкото наименование за истина - Алетея: И туй, което се разкрива, всъщност се съкрива, сиреч скрива. Човечеството вижда парите, монетата е физическа, можете да я вземете и да я държите в ръката си и сте уверени, че всъщност има определена стойност.

Ала идва времето, когато ще имаме достъп само до виртуална валута, която все още не знаем как ще изглежда. Трябва да сте подготвени за финансова революция, започваща от 19 декември 2022 година и ще се реализира през следващите близки години. Паричната система на бъдещето не зависи от политици или банкери, а ще се управлява от общности и платформи за кредитиране.

Всичко си има своето време. Всичко пониква, расте, изсъхва и изчезва. Това е цикълът на живота и същият този процес важи и за парите и начина, по който ги получаваме.

Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa езотеричен и астрологичен анализатор