Човек учи, докато е жив безспорно. Всеки от нас знае любопитни факти, а дали знаете тези?

Ако в училище често сте гледали през прозореца и не сте слушали учителите, Bright Side предлага няколко интересни факта, които вероятно сте пропуснали като деца.

Пламъкът не хвърля сянка

Пламъкът няма сянка, защото е източник на светлина. Ето защо стена или препятствие, на които би трябвало да има сянка, ще е покрито със светлината от огъня. Освен, разбира се, ако наоколо няма по-ярък източник на светлина.

Тиксото прави матовото стъкло прозрачно

Когато светлината падне върху грапавата повърхност на матовото стъкло, тя се разсейва, поради което то е непрозрачно. Прозрачното тиксо има по-гладка повърхност от матовото стъкло, така че светлината се разсейва по-малко и стъклото отново става прозрачно.

Ако една бутилка е с жълта капачка, това означава, че в нея има специални съставки

Вероятно сте виждали бутилки Coca-Cola с жълта капачка върху тях. Така производителят маркира специалната кашер версия на напитката със захар от цвекло, докато класическата COca-Cola съдържа царевичен сироп.

Кожата на пръстите се набръчква във водата, за да улесни живота ни

Набръчкването помага на пръстите ни да задържат мокри предмети. А бръчките се появяват, защото кръвоносните съдове под кожата се стесняват.

Ако потърсите в Google 241543903...

Опитайте да напишете в Google 241543903. Ще видите много снимки на хора, които поставят главите си във фризер или хладилник. Дейвид Хорвиц е първият човек, който публикува снимка като тази с този уникален номер. 241543903 е комбинация от серийния номер на хладилника на Дейвид и баркодовете на опаковките боб, които са в него.

Главата на Буда е покрита със 108 охлюва, а не с коса

Древната легенда гласи: Буда отива на разходка, започва да медитира и не забелязва, че Слънцето се издига високо в небето и започва да изгаря главата му. За да го предпазят, върху нея се качват охлюви, пише profit.bg. Докато те охлаждат главата му, Слънцето ги изсушава и те умират.

Египетският сфинкс има опашка

Много хора са виждали известното лице на сфинкса на страниците на историческите книги, но малко хора знаят, че той има опашка.