Има едно уникално място в Мексико, което трябва да посетите. Това е гигантската кристална пещера, която е скрита до мината Наика, Чихуахуа. Това е истинска забележителност за това местоположение и съкровище, когато става въпрос за най-добрите атракции за разглеждане.

Сега тази пещера е дом на десетки огромни кристали. Някои от тях могат да тежат 55 тона. Там можете да видите най-големите кристали „меч“ от селенит в целия свят. Въпреки че това място е открито преди повече от 100 години, то все още е едно от най-загадъчните в страната.

За да научим повече за Гигантската кристална пещера, трябва да се върнем в 18 век. През този период среброто е струвало много в Мексико. И заедно с първите години на 20-ти век, минното дело също е било много активна дейност.

През 1911 г. мината Наика най-накрая е затворена. От този момент хората разбират, че мястото е специално и е грандиозно природно откритие.

Поради това местните жители решават, че би било добра идея да опазят околната среда тук, така че пещерата вече е защитена от закона.

Диаметърът на всеки кристал е някъде около 3,7 метра и с тегло над 55 тона. Хората казват, че са на повече от 500 000 години.

В хода на годините няколко природни феномена оформят този кристал по много уникален начин, така че резултатът вече е природно чудо.

Гледката е невероятна, може да се каже, че се случва веднъж в живота. Въпреки това, не можете да стоите близо до кристала, ако не носите специално оборудване. Средната температура е 58*C или 160*F, което може да причини дори смърт.

Така че е невъзможно да останете повече от 10 минути. Освен това кристалите са много трудни за изкачване. Друг интересен факт, който трябва да знаете за пещерата е, че хората вярват, че селенитът, който е гипсов кристал, носи на хората много лечебни ползи. Вярва се, че само докосвайки ги, хората ще се подмладят.

Накратко, Гигантската кристална пещера е вълшебно място за посещение.

Превод: GlasNews.bg