Хотел Banff Springs се намира на много живописно място, но според слуховете е „едно от най-обитаваните от духове“ места в Канада.

Хотелът, смятан за един от най-обитаваните от духове в света, е отворен за гости, но само ако сте достатъчно смели.

Не се заблуждавайте обаче от живописната му околност: според слуховете е „едно от най-обитаваните от духове“ места в Канада, съобщава Mirror. Хотел Banff Springs в Албърта е построен преди 125 години и е предназначен да бъде луксозна дестинация за пътуващите с влак. Но славата му на призрачно място привлича много посетители.

Хотел Банф Спрингс в Канада, гора, планиниЦял екран
Известно е, че хотелът е обитаван от духове Снимка: Mirror

Тайна стая

Изпълнителят е допуснал "сериозна грешка" при изграждането на оригиналния дървен хотел. И стаята е построена без прозорци и врати; местните жители казват, че тази информация дори не е била предадена на собственика на хотела. „Тайната стая“ обаче е открита след избухването на пожар през 1926 г. Ловците на духове казват, че призраци често са били виждани извън тази стая, в зоната на коридора.

Обитавана от духове стая 873

Съобщава се, че в друга стая е извършено трагично убийство, което е довело до смъртта на семейството. Оттогава вратата е зазидана и изглежда като част от стена в хотелски коридор. Посетителите на хотела са виждали привидения извън обкованата с дъски стая и се смята, че преследванията включват членове на семейство, за които се твърди, че са били убити там.

Горяща булка

Сред „ужасяващите съобщения“ е булка, за която се твърди, че е паднала по стълбите и е счупила врата си, след като се е уплашила, когато роклята й се е запалила. Тя била видяна на стълбите на хотела да танцува в бална рокля. Имало много случаи, в които очевидци казват, че от гърба на роклята й излизали пламъци.

Смята се, че на стълбите е имало свещи и докато булката минавала покрай тях, роклята й се е запалила, което я е накарало да изпадне в паника, да се спъне и да падне по стълбите, където е починала със счупен врат. Много хора съобщават, че са виждали нейния призрак в булчинска рокля и често е виждана да танцува в балната зала. Персоналът също съобщава за "странни шумове", идващи от апартамента за меден месец, въпреки че е празен.

Призракът на пиколото

Най-популярният от всички хотелски призраци е Сам Маколи, който е бил пиколо в хотел през 60-те и 70-те години. Твърди се, че духът му обикаля хотела и той помага на гостите да запалят светлините в стаите си или да носят чантите си. Малко се знае обаче как и къде е починал. 9-ият етаж е едно от любимите му места. Гостите на този хотел казват, че той ще изчезне, ако се опитате да започнете разговор или да му дадете бакшиш.

Други призраци

Персоналът и гостите също видели призрака на барман, който им казал, че са пили твърде много и ги посъветвал да си легнат. Говори се, че най-впечатляващият призрак, видян в хотела, е човек без глава, който свири на гайда и казват, че това е страшна гледка, която не се забравя.

Превод: GlasNews