Меган Маркъл и принц Хари са били изключени от списъка с гости на сватбата на един от техните дългогодишни приятели в Обединеното кралство, тъй като напрежението между кралското семейство е на рекордно високо ниво.

Според The ​​Sunday Times, Хю Гросвенър – който е един от кръстниците на сина на херцога и херцогинята на Съсекс Арчи – не отправил покана към базираната в Калифорния двойка за сватбата му през юни с Оливия Хенсън. 

„Невероятно тъжно е, че се стигна дотук“, каза приятел на Хари и Гросвенър пред британското издание.

Продължавайки, вътрешният човек обясни, че Хари и Маркъл не са били поканени в опит да предотвратят по-нататъшна драма между враждуващите членове на семейството.

„Той искаше да избегне нещо, което да помрачи деня им, особено за Оливия и не иска никаква неловкост“, казаха те.

„Хю е един от малкото близки приятели на Уилям и Хари, който е поддържал силни връзки и линия на комуникация с двамата. Той би искал да могат да се съберат и да оправят нещата, но осъзнава, че е малко вероятно това да се случи преди сватбата."

В отсъствието на Хари и Маркъл, принц Уилям, Кейт Мидълтън и крал Чарлз III, според съобщенията, са попаднали в желания списък с гости.

Сватбата на херцога на Уестминстър ще се състои на 7 юни в катедралата на Честър, в северозападна Англия. 

Въпреки че отношенията между семейството от Съсекс и кралското семейство са обтегнати за известно време, напрежението е особено високо след излизането на новата книга на кралския репортер Омид Скоби, „Краят на играта“.

Както беше съобщено по-рано, 75-годишният Чарлз и принцът на Уелс се бориха тази седмица, за да оценят последствията, след като холандски превод на писмото на Скоби случайно посочи краля и Мидълтън като двама души, обвинени от Маркъл в „расистки“ коментари.

Според книгата възпитаничката на „Костюмари“ е написала лични писма до Чарлз относно „обезпокоителни“ коментари за възможния цвят на кожата на нероденото дете на нея и Хари.

Но разривът между членовете на кралското семейство може да бъде проследен по-назад, когато Хари и Маркъл за първи път прекъснаха връзките си през 2020 г., като се отказаха от кралските си задължения и се преместиха в САЩ.