Тригодишно момиченце бе обявено за „най-умното дете в целия свят“, след като е направило много конкретна заявка за своята торта за рожден ден с тема от класиката "Цар лъв".

Момиченцето поискало конкретна сцена от филмчето и то не коя да е, ами самата смърт на Муфаса, бащата на Симба. Това става ясно от публикация на Кейси Фей, който е чичо на момиченцето.

Той е бил шокиран, че племенницата му Леона не избрала не момента с раждането и представянето на Симба от скалата, а тъжната част с убийството на Муфаса от Скар.

Кейси разясни какви са били мотивите на Леона, като цитира част от нейните думи.

„Племенницата ми днес навърши 3 години! Тя поиска торта„ Цар лъв “, но по-конкретно момента, в който Муфаса умира, защото  "всички ще бъдат твърде тъжни, за да ядат тортата и всичко ще бъде всичко за мен".

Пекарите очевидно са свършли много работа, пресъздавайки Муфаса да лежи на пода под скалата, докато Симба поглежда през ръба към мъртвия си баща. 

Има дори следи от нокти в скалата, където Муфаса се е борил, за да спаси собствения си живот, недалеч от надпис в червена глазура, който гласи: „Леона е на 3!“, пише mirror.co.uk.

Забавнияt туит събра над 750 000 харесвания, а коментарите също не бяха малко. Мъж написа "Това е брутално. Моите комплименти към пекаря.", друга потребителка пък отбеляза "Това дете със сигурност ще постигне нещо в живота. Страхотно критично мислене на 3-годишна възраст.".

Превод: GlasNews.bg