"Не можех да спя, стаята ми беше прекалено шумна", това е често облакване, което получават хотелиери. За братята Риклин този израз перфектно описва тяхната арт инсталация – хотел с нула звезди. А физическият дискомфорт е търсен, за да събуди мисъл за проблемите, пред които е изправен света.

Концепцията на артистите е хотелска стая, която струва 275 паунда на вечер. "Стая" е доста общо понятие за конструкцията. Тя включва двойно легло, лампи и шкафчета. Може ли вече сте забелязали голямата липса – няма таван и стени, както и врати. Няма следа и от каквото и да е било  лично пространство.

Мъжете поставят своята необичайна стая на път до бензиностанция в село Сайлон, което се намира в южния кантон Валис.

Каква е мотивацията им? Те са провокирани от глобалните проблеми, които заплашват Земята и хората.

Това не е първият им подобен проект. Те са поставяли подобни инсталации на различни идилични и красиви места, но за пръв път го правят в окото на цивилизазията – сред шума, замърсяването и миризмите.

 "Сънят не е центъра на преживяването", разказват те. Важното е това, което влияе на съвременния свят. Отсядането тук е заявление, че трябват спешни промени в обществото, добавят Рикли. “На кратко: Сега не е момента за сън, време е да се действа”, заявява Патрик Риклин. "Ако продължаваме по този начин скоро ще има много повече места, които са антиидилични, отколкото идилични", добавя той.

 Проектът е създаден с помощта на хотелиера Даниел Шарбон. “Хотелът” включва още три локации – всички без стени, сред тях има и винарна.

Тази необичайна услуга ще е достъпна от 1 юли до септември.

Превод: GlasNews.bg