Ето че съвсем скоро си отива и тази година. Какво сме пропуснали и какво сме постигнали, вече няма значение. Нека оставим тези въжделения за друг път. По-актуалният въпрос е къде да празнуваме Нова година.

Ако сте от семейния тип хора, или имате деца, вероятно ще предпочетете да прекарате празника сред семейството. Няма лошо, но се подгответе за много работа: от подготовката на традиционната руска салата, до миенето на чиниите, подсигуряването на питиета и какво ли още не. Спа уикенд – мечтаете си за лежерно прекарване на празника по случай новата година?

Чудесен вариант е да го посрещнете на приятен и релаксиращ спа уикенд. Защо не и със семейството. Ако това е вашият избор за незабравимо новогодишно изживяване, направете вашата резервация по-рано, за да не останете без алтернатива.

Празнично посрещане на новата година в ресторант с програма – най-добрият избор за това как да прекарате последния ден от отминаващата година, посрещайки новата, е в празничната обстановка на подходящо заведение. Вкусната вечеря, шоу програмата, компанията около вас – всичко това допринася за емоциите. А и какво по-хубаво от това да не прекарате цялата вечер около печката и масата, а след това енергично да миете чинии и да събирате остатъци от храна.

С изглед към морето – не са малко новогодишните предложения, които ще ви осигурят звездно обслужване на една крачка от морето. Макар времето да не е подходящо за плаж, повечето места за настаняване предлагат вътрешен басейн и куп други забавления за своите гости.

На екскурзия в чужбина – все по-популярно е да посрещнете новата година на място, на което не сте очаквали, че ще бъдете. Ако изберете екскурзия в чужбина в края на декември, съвсем нормално е да се озовете сред исторически забележителности на 1 януари или да се потопите в местните културни традиции на мястото, което сте избрали.

В дебрите на планината – планината винаги е била предпочитано място през зимата – успокояваща, уют като дом, мълчалива и приканваща. Как си представяме посрещането на нова година там? Може би в някоя хижа, с чаша чай с ром или червено вино пред огъня на камината, загледани в снега, който едва-едва пада. Романтика!

Под открито небе – на площада – всяка година в почти всеки град се организира празнична програма под звездите. Традиционно на събитието идват звезди, които пеят в последните часове на отминаващата година. Изживяването си струва няколко часа на студа, защото емоцията е неповторима и създава топли спомени.

За да бъде приятен новогодишния празник, помислете за подготовката му от по-рано.