Създателят на компанията SpaceX Илон Мъск призна, че при завладяването на Марс са възможни човешки жертви. Той заяви това в интервю с ръководителя на фондация X Prize Питър Диамандис.

 „Ще бъде неудобно, може да нямате добра храна и всичко това - каза Мъск. Той вярва, че завладяването на Марс ще бъде „трудно и опасно пътуване, от което може да не се върнете живи“, предава "Монитор".

Илон Мъск загуби 15 млрд. долара за ден и вече не е най-богатият в света

„Честно казано, куп хора вероятно ще умрат в началото“, отбеляза Мъск, настоявайки, че това ще бъде „великолепно приключение и невероятно преживяване“. Той добави, че това е "не за всички, а само за доброволци".

Цялото интервю на милиардера може да гледате във видеото:

Припомняме, че Илон Мъск обяви плановете си да стои база на Луната и град на Марс. Собственикът на "СпейсЕкс" каза, че хората трябва да се върнат на Луната, да се построи база там, а впоследствие - и град на Марс.

Мъск даде пресконференция след успешното изстрелване на космическия кораб "Дракон" на "СпейсЕкс" с четирима души екипаж към Международната космическа станция.

"Отдавна не сме били на Луната. Трябва да имаме голяма постоянно заета база на Луната и след това да изградим град на Марс и да се превърнем в космическа цивилизация. Ние не искаме да бъдем един от тези видове с една планета, ние искаме да бъдем многопланетни видове," добави  Мъск тогава.

Мъск с амбиция: Ще построим град на Марс