Ако се чудите с какво да зарадвате семейството и приятелите, ето нашето сладко предложение - рецепта за домашна панакота.

Необходими продукти за 21 бр:

600 гр. сладкарска сметана

600 гр. прясно мляко

70 гр. захар

 30 гр. желатин на прах

100 гр. студена вода

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина със студена вода за 15 минути докато набъбне. Загряваме сметаната, прясното мляко и захарта на вкус, без да кипне. Отстраняваме от котлона и сипваме набъбналия желатин при топлите млечни продукти и добре разбъркваме. Изчакваме сместа да изстине и наливаме в силиконови форми за мъфини, може и в чаши или купички. Слагаме ги в хладилника за една нощ да стегнат. При сервиране ги обръщаме върху чиния и гарнираме с пресни плодове по избор или сладко. Ако искаме може да получим плодова панакота трябва да добавим плодово пюре към млечната смес. Може също да получим два слоя плодов и бял, но трябва първо да стегне първия в хладилник като на плодовия също се прибавя желатин, но трябва пюрето да заври. Тогава се сипва бялата смес и се поставя в хладилник. Да ви е вкусно!