Княгинята на България Калина отговори на силната обществена реакция на нейните невероятно мускулести ръце.

52-годишната "фитнес принцеса" беше заснета в черно-бяла шарена рокля без ръкави, която разкриваше тонизираното ѝ тяло, пише Bored Panda.

За първата си публична поява от 2020 г. насам принцесата присъства на погребалната церемония на цар Фердинанд I заедно със съпруга си, известния испански изследовател Антонио Хосе "Китин" Муньос, и сина им Симеон Хасан Муньос, роден през 2007 г.

Прахът на цар Фердинанд, първият цар на България след пет века османско владичество, бе преместен и погребан 76 години след смъртта му в криптата на двореца „Врана” в тесен семеен кръг.

Според близки на фамилията тя се е отдала още повече на фитнеса след инцидента в Боровец миналото лято, когато беше заловена да шофира след употреба на алкохол. Приближените ѝ твърдят, че това се е отразило тежко на психиката ѝ и тя е изпаднала в депресия.

Княгинята на България Калина отговори на коментарите за драстичната ѝ физическа трансформация, след като снимки от скорошна разходка показаха невероятно мускулестите ѝ ръце.

Калина Сакскобургготска е петото дете и единствена дъщеря на Симеон II, последния цар на България, и испанската аристократка Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела.

Родена е в Мадрид, където завършва Френския лицей и продължава обучението си в Английския колеж в испанската столица. По-късно принцесата се премества в Лондон, за да учи история на изкуството.

През годините стилната принцеса показва любовта си към модата, като експериментира със смели прически, грим и тоалети, които са нетрадиционни за високопоставени кралски особи като нея.

През 2006 г. тя присъства на сребърната годишнина от сватбата на великия херцог Анри Люксембургски  с дантелена пола, и с поразителна очна линия, наподобяваща паяжина. Година по-рано тя се подвизаваше с руса коса, сплетена на плитка, обсипана със сребърни кристали. Тя съчета визията си с флорална рокля и масивна метална верига.

В началото на 2000 г. хората започват да спекулират, че принцесата се е подложила на козметична операция на носа си. Съпругът ѝ Китин Муньос обаче разсейва тези слухове, като обяснява, че трансформацията ѝ е резултат от здравословни усложнения, започнали през 20-те ѝ години.

Когато принцесата е на осем години, тя пада и си чупи два зъба. През 1999 г., докато Калина учи в Лондон, тя отива на зъболекар, за да ѝ постави коронки, но зъболекарят пробива твърде дълбоко в основата на костта ѝ, което предизвиква допълнителни усложнения.

В резултат на небрежността на зъболекаря княгинята развива инфекция, която се разпространява и засяга част от лицето ѝ.

Инфекцията се влошила, докато тя била на морска експедиция с Китин.

"Отначало това изглеждаше като малък проблем; един моряк ѝ каза, че трябва да се изплаква всеки ден с морска вода, смесена със сладка, и тя го направи", обяснява посланикът на добра воля на ЮНЕСКО пред списание Hola.

"Невъзможността да отиде в болница и условията в морето доведоха до това, че инфекцията напредна и се влоши, като засегна част от окото.

"Трябваше спешно да я евакуираме и тя претърпя операция (...). Приоритетът беше да се изчисти инфекцията, но интервенцията причини естетически увреждания, което в момента не беше важно, тъй като жизненоважното беше да се спасят окото и носът.

"Всички абсурдни теории за различните операции и козметични процедури на Калина не са нищо повече от дезинформация."

След като хората насочиха вниманието си към мускулестата фигура на принцесата след неотдавнашната ѝ публична поява, 52-годишната кралска особа даде повече подробности за физическата си трансформация, описвайки себе си като спортист.

"Посветила съм се на тренировките с тежести и на здравето на тялото си. Аз съм спортист", каза тя пред изданието LOC, по информация на EssaNews.



Преди да стане спортистка, Калина има петнадесетгодишна кариера като професионален ездач.

Китин похвали "отличната физическа форма" на съпругата си, която той обяснява със "здравословния начин на живот, ежедневните тренировки и доброто хранене".

"Нещо, което се изразява не само в добрия мускулен тонус, но и в красивото ѝ лице", казва испанският изследовател за своята "най-скъпа съпруга".