Къде не трябва да държим телефона си

Къде не трябва да държим телефона си

Смартфонът е наш верен приятел в ежедневието и, както често се шегуваме, е станал естествено продължение на ръката ни. Сигурно не се разделяме с него нито за минута, но това е голяма грешка, защото има места, където е по-добре да не бъде нашата любима джажда.

В джоба

Вероятно смятаме, че това е най-логичното място, на което да държим телефона си. Най-лесното може би, но със сигурност не и най-полезното за нас, защото радиацията, която излъчва, е седем пъти по-голяма, отколкото ако го държим в чанта. 

Редовното носене на телефона в джоба на панталоните оказва влияние както на мъжката, така и на женската полова система и уврежда сериозно плодовитостта.

В леглото

Ако се "приспиваме" със социалните мрежи, също се подлагаме на голям риск. Синята светлина от дисплея възпрепятства производството на хормона на съня мелатонин.

А ако сме свикнали да държим телефона си под възглавницата, затоплянето, което се получава, оказва негативно влияние върху мозъка и неговите функции. Според някои, дори може да предизвика появата на тумор.

В жабката на колата

Това не е особено обичайно място да държим телефона си, но ако имаме този навик, по-добре да се откажем от него. Особено през лятото, когато в жабката температурата е много по-висока, отколкото в купето, пише lifestyle.bg. А високите градуси са един от най-големите врагове на любимата ни джаджа.

Върху хавлията

Ако не се разделяме със смартфона и на плажа, не е добра идея просто да го хвърлим върху хавлията си. И не само защото някой може лесно да ни го открадне, ако задремем.

Директната слънчева светлина и високите температури могат буквално да съсипят устройството, а песъчинките - сериозно да надраскат дисплея, пише Reader's Digest.

В тоалетната

Смартфоните доста успешно замениха вестника като верен приятел в минутите, които прекарваме в тоалетната. Но когато извършваме естествените си нужди с джаджата в ръка, си гарантираме пренасянето на хиляди бактерии. Неслучайно телефонът е един от най-мръсните предмети, до които се докосваме всеки ден.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Астролози казаха кои са зодиите, които ще претърпят значителни финансови
През последните дни бяха регистрирани серия слънчеви изригвания. Кулминацията е
Около кафето има много митове относно ползите му за здравето, така че някои
6 май е ден без диети и на този ден трябва да превключите вниманието си и да
Познавали ли сте някога някого, който изглежда превъзходен във всичко, което
Учените вече не плашат Земята с климатичната криза, а директно заявяват: тя