Добре овлажнените устни изглеждат по-пълни и красиви. От 30-годишна възраст контурът на устата започва да изтънява, а след 40 се появяват микропукнатини. Ето защо е толкова важно да се изгради доказана процедура, за да се избегне грозният баркод ефект и да се запазят младите устни възможно най-дълго. Списание Vogue публикува съвети за по-плътни устни.

1. Избягвайте балсами за устни, съдържащи камфор, евкалипт и ментол

Създават усещане за свежест и мигновено правят устните да изглеждат по-обемни, но с времето ги изсушават. Правилният избор би бил продукт, който дълбоко подхранва и възстановява устните.

2. Използвайте серум като основа, преди да нанесете червило

Допълнителен слой козметика върху устните ще ви позволи да получите няколко ефекта наведнъж;

ще осигури по-пълен ефект (увеличаване на обема на устните);

минимизира и маскира бръчките по устните;

ще увеличи издръжливостта на червилото, нанесено върху серума.

3. Хидратирайте устните си преди да излезете навън

Когато устните замръзнат в студено време, те се напукват. За да предотвратите това, преди да излезете навън, нанесете дебел слой балсам върху устните си и го носете със себе си. Повторете процедурата веднага щом усетите, че устните Ви започват да изсъхват.

4. Използвайте специален продукт против стареене

Купувайте козметика, която е подходяща за вашата възраст, дори ако изглеждате значително по-млади от възрастта си. По този начин можете да запазите кожата си млада още по-дълго благодарение на специалните компоненти против стареене в козметичните продукти (концентрат от люцерна, ретинол, хиалуронова киселина и други).

5. Почистване (ексфолиране)

Използвайте специален скраб-балсам веднъж седмично, за да премахнете мъртвите кожни клетки и незабавно да възстановите мекотата на устните си.

6. Винаги нанасяйте подхранващо масло за устни преди лягане

Сънят е времето, когато кожата се обновява дълбоко. Ето защо е толкова важно да осигурите на кожата си адекватно хранене през нощта, за да можете да се събудите с плътни, хидратирани устни.