Trябва да си почивате поне седем часа през нощта.

В противен случай ще настъпи преумора. Когато отивате на работа, не трябва да се опитвате да изпълнявате всички задачи едновременно, това е неефективно.

Такива препоръки дава Михаил Тетюшкин, цитиран от "Рамблер".

„Трябва максимално да систематизираме изпълняваните задачи, тоест да не се опитваме да грабнем всичко наведнъж, както беше преди празниците. Няма да е възможно да работите в същия режим веднага, така че трябва да планирате дейностите си възможно най-ясно, може би да намалите броя на задачите колкото е възможно повече, но правете планираното, без да бързате. По-добре е да правите по-малко, но да правите по-добре. Не се страхувайте, че ще възникнат някои извънредни ситуации, защото е по-вероятно да възникнат, когато се опитвате да направите всичко наведнъж и много. Наложително е да възстановите нормалния ритъм на сън и бодърстване, тоест да спите 7-8 часа на ден. Не можете да спестите пари от това. Дори ако на работа са възникнали някакви блокажи, по-вероятно е човек да успее да се справи с тях в нормално състояние, а не под формата на зомби. Когато е възможно, разбира се, яжте здравословна храна с разумна редовност. Не се опитвайте да правите нещо допълнително на работа за сметка на обяда, защото това в крайна сметка само ще доведе до това, че човекът ще бъде по-малко годен за работа", казва експертът.

Тетюшкин добавя, че трябва да се подготвите предварително за отиване на работа след дълъг уикенд.

„За новата година моята препоръка е да не навлизате много в празниците. Ако всичко, което правите по време на празниците, е да лежите, да ядете, да пиете и да гледате телевизия, тогава е ясно, че ще ви е трудно да се върнете на работа. Препоръчително е да започнете да се подготвяте за работа няколко дни преди края на празниците, тоест по някакъв начин да доближите ежедневието до работното".