Астролозите и хиромантите твърдят, че цялото ни тяло е пронизано от меридиани и енергията, която циркулира в тях, влиза в нас главно през крайниците. Освен това всеки пръст е свързан с определена планета и елемент. Ако носите пръстен и ако вземете предвид природата на планетите и елементите, пръстенът ще ви помогне.

Пръстен на палеца - активирате сетивното възприятие на света, привличате пари.

Пръстен на показалеца - активирате Юпитер и елемента на силата. Укрепвате самочувствието си, постигате желаната цел по-бързо.

Пръстен на средния пръст - активирате Сатурн и той отговаря за комуникацията със семейството си. На средния пръст трябва да носите пръстени, които са ви преминали по наследство. Такъв пръстен ще ви направи по-силни, по-мъдри, по-сигурни.

Пръстен на безименния пръст - активирате Слънцето, което означава - творческа енергия, радост, топли чувства, искрено общуване. И ако поставите пръстен, дарен от близки на безименния си пръст, това ще ви помогне да подобрите личните отношения.

Пръстен на малкия пръст - активирате емоционалната си сфера, пръстенът ще ви помогне да установите необходимите контакти.