Цените непрестанно растат, а с тях спестяването на някой друг лев става още по-трудно. Някои хора нямат проблеми с ограничаването на разходите си, но за други това е далеч по-трудно.

Оказва се, че чатбота ChatGPT може да помогне и тук.  Според него има няколко лесни начина, с които да спестим средства. Вижте ги:

Пригответе си обяд вкъщи

Изкуственият интелект съветва да си приготвим обяд у дома, за да не даваме доста повече средства за храна в обедната ни почивка.

Пригответе и кафето у дома

Цената на кафето в специализираните магазини или заведенията се е покачило драстично в последната година. Ето защо е добре да пием кафе у дома, или да си го приготвяме и да го консумираме на работното място.

Ходете пеша или карайте колело

Ако работата ви го позволява, може да ходите пеша до офиса, или да ползвате велосипед. Това ще ви пести пари, а и ще подобри физическото ви състояние. 

Нов начин за пестене по време на криза стана хит

Избягвайте импулсивните покупки

Една съществена част от разходите ни за месеца са именно импулсивните ни покупки - нови дрехи, обувки, аксесоари за дома, играчки за децата и т.н. Списъкът може да е безкраен, но не същото се отнася и за парите в портфейла ни.

Пазарувайте от промоциите

Покупките от собствените марки на големите магазини или от стоки с намалени цени. Това ще остави повече средства в семейния бюджет за следващите седмици. 

Използвайте пари в брой

Изкуственият интелект съветва да използваме пари в брой, когато пазаруваме. Това би ни предпазило от нежелани разходи и ще ни позволи да следваме бюджета си.

Годишната инфлация в България е нараснала повече от четири пъти

Източник: Дир.бг.