Лунната Нова година ще започне на 23 януари 2023 г. Това е годината на Заека! Промяната в енергията ще бъде значителна, когато излезем от 2022 г., годината на Тигъра, и към по-търпеливата и нежна година на заека 2023 г.

Смята се, че за да привлечете късмет през новата година, трябва да декорирате къщата спрямо символа на следващата година. Това се отнася преди всичко за украсата на коледната елха. Как да украсим коледно дърво за Нова година на черния воден заек

Основното правило е да няма неестествено ярки цветове. Покровителят на 2023 г. харесва всичко естествено. Също така Заекът не обича претенциозността и прекалената пъстрота. Помислете за основните характеристики на символа на годината - черно и водния елемент. Въз основа на това изберете украса за коледната елха за Нова година.

Не забравяйте, че нито на елхата, нито в къщата не трябва да има щампи на хищни животни - леопард, тигър. Всичко естествено, екологично и създадено от човека е особено добре дошло. Заекът ще оцени ръчно изработени гирлянди или коледна украса. Освен това символът на новата 2023 година ще бъде поласкан, ако украсите коледната елха с нейните фигури или изображения. Това могат да бъдат например топки с боядисани зайци.

Какви цветове да изберете за украса на коледната елха за Нова година - 2023

Естествените нюанси са подходящи - бежово, кафяво, сиво, бяло, зелено. Всякакви нюанси на водната гама също ще бъдат подходящи - синьо, синьо, аквамарин.

Черното се насърчава, но не трябва да е много, за да не изглежда коледната елха мрачна. Може да се превърне в акцент, например в комбинация с бяло и сребристо сиво.

Заекът няма да има нищо против оранжевия цвят на моркова и други нюанси на "зеленчуковата" скала.

Червеното, традиционно за новогодишен и коледен декор, също не е забранено. Но го използвайте в приглушена версия и го допълнете с неутрални нюанси.

Златни, сребърни и блестящи орнаменти за коледно дърво ще свършат работа, но в умерени количества.

Друг важен момент е цялостната композиция. Коледното дърво трябва да заема централно място сред празничния новогодишен декор.

Китайският зодиак, подобно на западния, се състои от дванадесет знака, всеки представен от животно или магическо създание. В западната астрология знаците преминават през дванадесетте месеца всяка година, но в китайската астрология всеки знак получава цяла година за себе си и един цикъл продължава дванадесет години.

Китайската астрология също така включва петте елемента: вода, метал, дърво, земя и огън. Зодиакът преминава през различен елемент всяка година. 2023 ще бъде годината на водния заек. Тъй като елементът Ин Вода е свързан с черния цвят, някои хора наричат ​​това „годината на черния заек“.

Елементът Ин Вода представлява чувствителност, интуиция и, в най-положителната си форма, пътя към вътрешния мир. Годината на водния заек обещава период на почивка и размисъл след динамичната година на тигъра.

В китайската култура Заекът се свързва с Луната. Според древна легенда Нефритеният император се преоблякъл като стар просяк, за да намери надежден помощник. Заекът се предложи като храна на гладуващия, като скочи в огъня. Императорът разкрива истинската си същност и отвежда щедрия Заек на Луната, където заедно създават Елексира на живота. Очертанията на Нефритения заек могат да се видят на луната, използвайки хаванче и пестик, за да се смесят билки в мощна отвара за изцеление и дълголетие.

Заекът е символ на късмет. В китайската философия зайците също се смятат за символ на търпението.

И за да привлечем успех, можем да декорираме коледната елха и дома си в духа на символа.

Вижте идеи със снимки как да украсите коледната елха в черно за 2023 г.

Превод: GlasNews.bg