Нова година бърза към нас. Празниците са буквално зад ъгъла. Скоро всички ни очаква предпразничната суматоха. Време е да помислите за декора на вашия дом, защото на главните площади на градовете вече бързат да инсталират горска красавица. А това означава, че скоро коледни светлини, гирлянди и всякакви коледни украси ще грейнат навсякъде.

С настъпването на декември празничната атмосфера се усеща по особен начин. Синият воден тигър се смята за символ на Новата 2022 година. Източната астрология казва, че това животно не приема ярки, огнени и твърде крещящи цветове, съобщава profile.ru. Ето защо, украсявайки къща за новата година, е по-добре да дадете предпочитание на по-спокойни цветове, изоставяйки яркочервеното, оранжевото и жълтото.

Какви цветове са най-подходящи за новогодишен декор?

Ако не можете да украсите с ярки цветове, тогава какво да изберете? Цветовете, свързани с водата, са най-подходящи.

Това могат да бъдат:


·         всички варианти на синьо и циан;

·         наситени зелени и изумрудени нюанси;

·         бяло, сиво, черно, монохромно или комбинирано с други цветове;

·         всички нюанси на бежово и кафяво, както и приглушено жълто.

Но не смесвайте всички предложени цветове заедно. Пъстротата в тазгодишния декор е излишна. Два или три цвята в хармония един с друг ще бъдат достатъчни.

В допълнение към изброените цветове, текстури от благородни метали в сребро или злато ще изглеждат страхотно в декора на дома за празника.

Как да успокоим и спечелим символа на Нова година?

Разбира се, на първо място си струва да закупите фигурка на символа на следващата година, която ще се превърне в един вид талисман и амулет за вашия дом. Това може да бъде или метална фигурка, или фигурка, изработена от прозрачни материали, например стъкло или кристал, голяма фигурка под формата на интериорен предмет или малки, които могат да бъдат поставени като украса на коледно дърво.

Също така си струва да се помни, че тигърът е от семейството на котките. Какво харесват котките? Точно така, всичко е меко и пухкаво. Ето защо можете да добавите одеяла, меки кувертюри и пухкави възглавници като интериорен декор.

И тигърът, както всички котки, обича зеленината. Затова се уверете, че имате достатъчно от нея в дома си. Но трябва да бъде изключително естествена зеленина. Не изкуствени растения, събиращи прах.

Започнете да създавате празнична атмосфера още днес. Поглезете себе си и близките си с предстоящата магия много преди тя да дойде. Започнете скоро да украсявате дома си, като по този начин удължите магията на Коледа и Нова година. И нека доброто настроение отсега нататък да бъде ваш верен спътник. Весели и незабравими празници!