Лятото е за да сме навън. Лятото е за да се забавляваме. С любимите ни хора. Със семейството, с децата, с приятелите ни, с хора, с които цяла година не можахме да се видим по полянки, планини и плажове, затворени у дома. 

Ето няколко забавни идеи.

Мак и роза

Това е модерен вариант на всеизвестната криеница. Подходяща е най-вече за деца над 7 години, но разбира се и по-малките могат да бъдат включили във вашата игра. За да стане играта интересна е добре да сте повече от шестима и трябва да си намерите и водещ. Той определя територията за игра, а също отсъжда и решава и възникналите евентуални спорове по време на играта. Но не си мислете, че водещият или "макът" прави само това, той и брои. Така че трябва да си избере и място, например да се облегне на дърво, да закрие очите си и да брои до 30, докато останалите, "розите" се скрият. След като свърши броенето макът започва да търси останалите. Веднага след като види къде някои се е скрил, той бързо отива до мястото, което е определено за броене и казва: "Чук, чук, разбрах къде е... (името на играча). Тя се крие (къде))! Ах, тази роза!". Играта продължава така, докато водещият не намери всички деца.

Сляпа баба.

Обзалагаме се, че децата ви не знаят тази игра, но вие със сигурност – да! Поемете инициативата и им я покажете. Така ще събудите любопитството им. Те ще разберат, че макар и без компютри, като малки, вие доста сте се забавлявали. Правилата са ясни: единият от участниците е с вързани очи, например с шал, и целта му е да успее да хване някой от останалите и да го задържи за определено време, за да си сменят ролите.

Народна топка… ама с балон!

И то пълен с вода. Народната топка децата ви я знаят добре (слава Богу!), но пък си нямат идея колко по-забавно ще е да се изиграе с пълен с вода балон. Забавлението се покачва на макс именно когато балонът се спука. Само ни посочете дете, което не обича водата и да се пръска с нея през лятото! Няма такова. Затова и тази трансформация на народната топка ще обере всички точки.

Игри с мишени.

Тук имате пълна свобода на избор. Можете да си спестите време и усилие, като си купите дартс. Но пък може и да наредите мишените на стара стълба на село, както и просто да завържете една плюшена играчка и да я „отстрелвате“ с воден пистолет, докато не излъчите победител. Е, той ще получи честта да избере сладоледа в парка на следващата разходка!

Направете си пикник.

Малко вкусна храна, одеяло, куп приятели, една топка и ето ви идеалния пикник!

Скачайте на въже!

Няма по-забавна и интересна лятна игра от скачането на въже!