Пол, който преди беше жена, има две деца и реши да смени пола си на 47 години. Още в ранно детство, като момиче, Пол знаеше, че е роден в грешното тяло. На шест години той казал на майка си, че иска да бъде момче, в отговор получил шамар.

Сега си спомня, че в пубертета му било много трудно, мразел тялото си, особено гърдите си, чувствал се изключително неудобно. Тогава, както и сега, Пол се интересувал само от мъже.

Още като жена, на 28-годишна възраст, Ингрид, така се наричал тогава Пол, ражда син, четири години по-късно - дъщеря. След второто раждане поради силни болки през критичните дни Ингрид решава да отиде на операция за отстраняване на матката: „Това беше акт на освобождение, усетих, че съм на път към истинското си аз“.

През 2004 г. Пол признава на цялото си семейство: „На сина ми отне много време, за да ме приеме. Обвини ме, че съм го лишил от майка му. Но сега той разбира, че за него завинаги ще остана майка, дори ако сега се казвам Пол. Дъщеря ми също е наясно с това.”

През 2006 г. Пол претърпява операция, периодът на адаптация преминал доста бързо, но след това забелязал, че много хора трудно приемат новото си тяло и новото си аз и затова сега той ръководи групата за подкрепа на Trans-ID в Дрезден, помагайки на около 100 транссексуални. Той е и федерален глава на църквата Homosexuelle und Kirche.

Източник: bild.de

През 2010 г. се запознава с Маркус, който също е църковен служител. Днес, с увереност и желание, той разказва своята история на всеки, който се интересува, за да покаже, че всеки може да бъде такъв, какъвто винаги е искал да бъде.