Не само дизайнерските дрехи, обувки и чанти са търсени от изисканите дами и господа в света. Все пак и те имат кухня, и те искат да са в крак с модата.

За целта новаторите от Dolce & Gabbana ви дават възможност да сте изискани и докато опитвате тяхната продуктова линия от хранителни продукти, специално създадени за хора, търсещи лукса във всяко едно изражение.

Италианската модна къща се обедини в колаборация със семейна марка за паста - Pastificio Di Martino, за да пусне лимитирана серия тестени изделия на цена от 160 лева за опаковка.

И макар пастата да е изцяло същата на вкус, като тази от 6 лева, която се продаваше и до сега по магазините, опаковката е проектирана от модната къща. И само това вдига цената на спагетите в пъти.

Пакетите с всички видове спагети на марката са украсени с причудливи дизайни на известни италиански забележителности, като Венецианския канал, Колизеума и Наклонената кула в Пиза. Но отпред в центъра на всяка опаковка е щастливо семейство, което се  наслаждава  на тестените изделия заедно. Това е любимата част от целия проект на Доменико Долче и Стефано Габана, които разказват пред Vogue, че това представлявало техните ценности - семейството и любовта.

Скептиците могат да попитат как точно се съчетават дрехите и въглехидратите. Е, ако сте Dolce & Gabbana, те вървят заедно от години. Защото освен лимитираната серия от спагетите, те имат и своя линия конфитюри и козунаци.

И въпреки че не може да откриете дизайнерската паста в България, то изваяният козунак на марката Dolce & Gabbana със сицилиански бадеми се продава в български онлайн магазин на цена от 89 лв. Грамажът на продукта е 750 грама, а козунакът върви и със специална метална кутия с дизайн на бранда.

"Dolche & Gabbana" стъпиха у нас с... козунака си. 90 лева, а няма и кило

Козунаците на италианския бранд са дело на великия майстор Фиасконаро. Тази фамилия е позната в Сицилия, а именно в планинското градче Кастелбуоно от десетилетия. Трима братя  Фаусто, Мартино и Никола наследяват традицията от баща си, който през 50-те години започва да майстори прочутия сладкиш по негова технология. Разнасят го по цял свят и името Фиасконаро и до днес е марка за световно качество италиански празничен хляб.

Dolce & Gabbana са помислили и за специалните подаръци покрай Великден. За 130 лв., също опаковани в луксозна кутия, поличавате козунак с шоколад и 1 кг конфитюр от ягоди, пише "Труд".