Кадър на самолет Ту-134, забил се в гора край Разград, озадачи стотици потребители в мрежата. Разбира се, за местните жители това далеч не е нещо мистериозно или ново.

Корпусът на летателната машина е запазен отвън, но отвъртре е изтърбушен. На няколко места има по-големи дупки.

Въпреки че около него е поставяне ограда, често деца се промъкват за игра в него. Или пък възрастни искат да запечат на снимка загадъчната машина.

Необичайното място, където се е приземил самолетът - наблизо няма писта, създава много митове какво точно се е случило в последния му полет. Имало е въобще такъв?

Според основната информация машината е ползвана за военни учения за борба с терористи и спасяване на заложници пред 80-те години. По-късно той е спрян от полети - става негоден технически. Как обаче се оказва в гората? Този въпрос тормози умовете на много хора, мислещи логично. И защо не е даден за скрап поне? Отговорът според военни е, че самолет е пристигнал на части поделението и е бил сглобен на място.

Някои хората отказват да повярват на тази информация и имат свое тълкуване на зарязаната машина.

Друг интересн въпрос е защо и до ден днешен машината остава там. Местни жители са предложение да бъде инвестирано в нея и да стане атракция или символ на града. Засега обаче самолетът продължава да лежи "самотен" и гората...

Снимка: Йордан Григоров