Видео показа как група планинари спасиха недохранено куче от висок връх в щата Веракруз в Мексико. Канело, който е порода “любов”, се оказва заклещен на пустия и отдавна угаснал вулкан от края на месец октомври.

Той се оказва там, след като тръгва с група алпинисти, които се изкачват към върха и спечелени от чара на животното го хранят.

Вместо да слезе с тях по пътя надолу, Канело, неизвестно, защо остава на върха Пико де Оризада, където живее без достатъчно храна и трябва да оцелее в мразовитото време.

Още тогава той става звезда в мексиканските медии, които споделят много от историите на туристи, които безуспешно опитват да го спасят.

Педро Гуеро е един от тези хора, но среща неуспех още на 18 октомври, въпреки че си помага със специално транспортно средство. Той обаче не се отказва и се обръща за помощ към експерти. Фатима Анхел има опит в спасяването на животни, а Лайо Агулар е опитен катерач.

Групата заедно с още 30 планинари достига върха на планината в събота, веднага печелят доверието на Канело с помощта на добре познатата примамка – храната.

През тях вече седи по-сложна задача – свалянето на кучето по опасния път надолу. Опашаткото е качен в раницата на Агулар, който заедно с двама други мъже се редува да го носи по пътя към равнината.

После недохраненото животно е качено на пикап и транспортирано до дома на спасителя си, а там се запознава и с неговите домашни любимци – кучетата Роко и Пакито Ботас.

За съжаление Агуера не може да гледа още една животно затова, след като е прегледан от ветеринар Канело ще търси своя осиновител.

Това обаче изобщо няма да е проблем. Животното е медийна звезда и много мексиканци са изявили желание да му осигурят сигурен дом и любов.

А Канело има какво да им даде - неговите спасители са впечатлени от добрината и признателността му, дори за краткото време, в които са били около него.

Превод: GlasNews.bg