Лунните възли сменят знака веднъж на всеки 18 месеца, което може значително да повлияе на нашия живот и събития в света.
 
Кога и как кармичните лунни възли променят знака си?

Кармичните лунни възли сменят знака си от 18 юли 2023 г. до 11 януари 2025 г., тоест за следващите 18 месеца. През юли 2023 г. Северният възел ще премине в Овен, а Южният възел във Везни. През 2004-2006 г., когато лунните възли преминаха в знаците на Овен и Везни, в света се случиха много съдбоносни събития: мощно цунами, глобални промени в политиката, обществото и сигурността, големи терористични атаки по света, европейска криза, появата на YouTube като най-популярната платформа в света, изстрелване на сателити и много други.

Какво означава за нас това преминаване на лунните възли в Овен и Везни?

Овенът е знак, който се свързва с решителност, смелост и себеутвърждаване. Това означава, че през следващата година и половина те могат да преминат под егидата на смели начинания и прояви на своята индивидуалност. Но Везните символизират хармония, партньорство и баланс. Така че акцентът в този момент от живота ни ще бъде върху сътрудничеството и дипломацията. 

В отношенията хората ще сложат край на безперспективни връзки, като същевременно ще изберат себе си и личните си интереси и амбиции и ще създадат нови връзки както в личния си живот, така и в бизнес дейността. По време на променящите се знаци на лунните възли е важно да сте готови за промяна и да сте отворени за нови начала. Може да е необходима повече смелост и решителност, а също така е важно да поемете инициативата. Може да е като да започнете нов проект или бизнес, да влезете в защита на вашите права и принципи и развитието на напълно нова професия. Това е важен момент, който ще определи определени тенденции за следващите години.

Също така периодът ще бъде благоприятен за намиране на баланс между личните амбиции и нуждите на другите, казва астрологът Мария Кузменко. Това може да означава изслушване и зачитане на мнението на другите, както и стремеж към справедливост и равенство. В световен мащаб този период може да се свърже с повишаване на активността и борбата за социална справедливост, особено в контекста на намирането на баланс между индивидуалните и колективните нужди. Можем да очакваме възход на политически движения, които се стремят към равенство и справедливост. На ниво геополитика съюзите, асоциациите, коалициите между държавите ще се разпаднат (или съставът на асоциациите, структурата и целите ще се променят) и ще се създадат нови съюзи на държави.