Ако италианският абстрактен художник Умберто Романо знаеше колко шум ще вдигне картината му „Г-н Пинчън и селището Спрингфийлд“ през 2022 г., може би щеше да промени решението си да я нарисува. Теоретици на конспирацията от цял ​​свят видяха в работата на художника доказателство, че хората наистина могат да пътуват във времето, пише Daily Star.

Картината на Умберто Романо е нарисувана през 1937 г. Майсторът изобразява върху нея колониална търговска сцена в Америка през 17 век. Картината показва английския търговец на кожи Уилям Пинчън, който търгува с индианци.

Вниманието на зоркото око на любителите на пътуването във времето привлече част от снимката, на която човек държи нещо в ръцете си и гледа в него, сякаш в чисто новия си iPhone. Теоретиците на конспирацията обърнаха внимание не само на мистериозния предмет, но и на това как човекът го държи в ръцете си – нека не спорим, всеки втори от нас скролва фейсбук емисията в свободното си време.

снимка, снимка с iphoneцял екран
 
Снимка: US Postal Service

Сега теоретиците на конспирацията ликуват - най-накрая успяха да получат истинско доказателство, че пътуващите във времето съществуват. Да, и те използват чисто нови iPhone.

Учените обаче не останаха настрана и разбиха теорията на конспираторите на пух и прах. Имайте предвид, че фреската на Умберто Романо не е била докосвана повече от 80 години, от момента, в който е нарисувана. И авторът на произведението почина през 1982 г., 35 години преди пускането на първия iPhone - така че как би могъл да знае как изглежда?

Експертите уверяват, че отговорът е доста прост - най-вероятно снимката изобразява човек с огледало. Да, да, можете да гледате не само на екрана на телефона, но и в огледалото. Факт е, че през 17 век търговците често са търгували с огледала и очевидно човекът на снимката просто се възхищава на отражението си.

Превод: GlasNews