Планетите в астрологията ни помагат да разберем вътрешните си енергии, като ни осигуряват повече дълбочина и прозрения за типа личност, която сме. Това е чудесен начин да разберете и приемете себе си или другите.

Разбирането на вашата рождена/натална карта обаче може да бъде объркващо понякога. Липсата на точен час в деня на раждането води до сериозни отклонения. Това не означава, че не трябва да се доверявате на астрологията. Необходими са много практика и задълбочено разбиране на основите на астрологията като: планети, домове, зодиакални знаци, елементи и аспекти.

Накратко, ето моята интерпретация на планетите както в таро, така и в астрологията, и как работят, за да повлияят на нашите вътрешни енергии. Таро четецът, който тълкува подредбата на колодата, следва да знае, че на всяка карта от големите аркани отговаря една или друга планета.

Слънце

В таро Слънцето е една от главните аркани и се свързва директно с астрологичната планета - диктува индивидуалност, жизненост и може да посочи ситуации в живота ви, които засягат вътрешното и външното ви аз. В зависимост от това къде падат картите и какви карти са до тях, това може да означава, че или не сте себе си, че сте твърде егоистични или егоистични, или че сте се намерили.

Свързано със зодия:  Лъв

Свързано с карта Таро:  Слънцето

Луна

В таро  картата Луната  попада в голяма аркана.  Свързва се с астрологичния знак Риби, но действителната лунна планета е свързана с друга голяма аркана, наречена  Висшата жрица.  То диктува скрити аспекти в живота ни, скрити или скрити мотиви, ситуации, които трябва да излязат наяве, или нуждата от изолация и уединение. Може също така да намекне за притежаване на висока интуиция и духовни дарби, необходимост да се вслушва в интуицията си или просто цялостна свръхчувствителност (добра или лоша) в дадена ситуация.

Свързана със зодия:  Рак

Свързана с карта Таро:  Луната и Висшата жрица

Меркурий

В таро Меркурий се свързва с  Магьосника.  Магьосникът в таро посочва нашата вътрешна енергия за създаване и може да предскаже дали сте готови да творите и/или имате ресурсите да творите. Сега, когато мислим за създаване, то може да бъде за всичко или за всеки. Наистина зависи кои карти са до, под или отгоре на тази карта. Освен това в самата карта се крие голяма тайна, така че когато се появи, обикновено е защото има важно съобщение, прикачено към него.

Свързан със зодия:  Близнаци и Дева

Свързан с карта Таро:  Магьосникът

Венера

В таро Венера се свързва с  Императрицата.  Тази голяма аркана изразява нуждата ни да се храним и да растем с търпение, любов и състрадание в сърцата си. Може да се отнася до нашата пряка среда или нашите емоционални нужди. Това може да означава, че трябва да се успокоите и да спрете да бъдете толкова импулсивни, или може да означава, че трябва да започнете да обичате себе си и да се грижите по-добре за себе си. Разбира се, зависи само какви други карти има като разпределение.

Асоциира се с зодиакален знак:  Телец и Везни

Асоциира се с карта Таро:  Императрицата

Марс

В таро Марс се свързва с  Кулата.  Много хора усещат тази „зловеща“ загадъчност и сякаш целият им свят се разбива, което в по-голямата си част е вярно. Положителният знак обаче е, че Вселената ви казва, че нещо трябва да бъде разрушено, за да се построи отново. Това е шанс да приемете поражението, временно, и просто да преминете през фазата „о, мамка му“. Колкото по-рано можете да го приемете, толкова по-бързо можете да започнете ново.

Свързан със зодия:  Овен и Скорпион

Свързан с карта Таро:  Кулата

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

Следва продължение