Може би няма човек, който да не хареса торта Наполеон. В допълнение към класическата рецепта има много варианти как да го приготвите много по-бързо и с по-малко усилия. Този път предлагаме рецепта от кулинарния блогър Кристин Азизян, която сподели как да направите любимото си лакомство само с три съставки.

Съставки:

Бутер тесто без мая - 500 г;
Кондензирано мляко - 1 кутия;
Масло (най-малко 82% мазнини) - 250 г;
Ванилова захар по желание.

Метод на готвене:

За крема разбийте меко масло, добавете кондензирано мляко, ванилин и охладете, докато се приготви тестото. Този крем може да се замени с крема сирене или сметана по желание.

След това трябва да се заемемете с тестото. Разточете всеки слой малко в една посока, отрежете краищата, нарежете на квадрати или правоъгълници. Подредете в намазнена тава и изпратете във фурната, предварително загрята на 190 градуса за 20-25 минути.

За да не стане "Наполеон"-ът сух, отворете готовите квадрати от тестото до средата и намажете с крем отвътре, а също така намажете с крем отвън и от всички страни.

Натрошете изрязаните краища на тестото и поръсете върху намазаната с крем торта. Ако няма достатъчно трохи, тогава можете да натрошите едно правоъгълно парче напълно.

Готовите парчета "Наполеон" могат да бъдат украсени с горски плодове и поръсени с пудра захар.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kristin Azizian (@kristinazizian)