Меган Маркъл и принц Хари предизвикаха вълнение, след участието си в шоуто на Опра Уинфри.

В бoмбастичното интервю двамата разказаха за кралското семейство, преди официално да излезе драматичният документален филм, който разказва историята им.

Твърди се, че Кейт Мидълтън е ядосана на Меган Маркъл и принц Хари, след като херцогът и херцогинята на Съсекс "навредиха" на кралското семейство с интервюто си при Опра Уинфри.

Хари и Меган дадоха интервю на култовата телевизионна водеща през 2021 г. след решението им да се оттеглят като висши кралски особи. По време на разговора Хари призна, че се чувства "подведен" от баща си крал Чарлз, а Меган обвини Кейт, че я е разплакала във важен за нея момент. 

Издание Mirror посочва, че между Кейт и Меган избухнал скандал по време на пробите на тоалети, за сватбата на Меган през 2018 г., 

Твърди се, че Кейт е казала на Меган, че има "проблем" с роклята на дъщеря ѝ принцеса Шарлот. Херцогинята на Съсекс твърди, че Кейт е заявила в деня на пробите, че е необходимо всички рокли, подготвени за шаферките, да бъдат  "напълно преработени".

Кейт смята тези твърдения за "върховно предателство", твърди източник на Mirror. Тя "никога няма да може да прости" на Меган за драматичните ѝ твърдения, посочва още източникът. 

"Кейт е изградила висока стена срещу херцога и херцогинята на Съсекс“, казва източникът. По думите му, Меган и Хари не са се извинили за казаното във въпросното интервю.

„Хари се отдалечи от брат си принц Уилям, като херцогът на Съсекс дори твърди в мемоарната си книга "Spare", че е останал ужасен, след като Уилям уж му крещял по време на срещата на върха в Сандрингам“, пише Mirror.

„Кейт смята, че Хари и  Меган са нанесли огромна вреда на кралското семейство и ще нанесат още по-голяма вреда, ако бъдат допуснати отново в него", твърди още източникът.