Тотемът е истински символ на вашия характер и основни черти, което означава, че не винаги може да бъде това, на което се надявате да бъде.   

Всеки тотем предоставя своето пророческо послание, което трябва да бъде интерпретирано. Символът на животните може да ви предостави скрито послание, защото сте сходни, потвърждавайки, че сте на правилния път и живеете по начин, верен на себе си. В този случай тотемът трябва да се смята за вашето животно в духовен смисъл, разбира се.

„Човек може да бъде много интелектуално развит и да има научни познания, но ако в същото време забрави за инстинктивната си природа, той няма целия потенциал на собствените си сили. В крайна сметка, от време на време в живота възникват ситуации, когато неговото вътрешно животно, което е забравено, заключено в клетка, избухва и компенсира продължителното невнимание.“

Тотемът на едно или друго животно не е случаен, това е „шепота“ - заложеното във Вселенски план за човешките индивиди  родени през определени периоди (дата и месец) на годината. Всеки тотем има свое собствено послание. Названието тотем - oti tem (боговете нашепват), идва от езика на северноамериканското племе оджибуей.

 22 декември – 19 януари: ГЪСКА

 

-влияещ вятър: северен

-основна посока: северозапад

-преобладаващ елемент: огън със земя

-функция:  да подготвя почвата

-растителен клан: Къпина

-минерален тотем: Оливин / перидот /

-подходящ цвят: бял

-музикален резонанс: Ре диез

-личност: взискателни към себе си, надеждни, разумни но и сурови

-чувства: егоцентрични

-намерения: доверие

-характер: строг

-положителни черти: амбициозни, решителни, постоянни

-отрицателни черти: сурови, песимисти, претенциозни, себични

- съзнателна цел: запазване

- жизнен път: адаптиране

Анализ

Земно влияние: Дори да харесвате определени хора, вие изглеждате резервирани, защото се чувствате емоционално уязвими, ако много се разкриете пред другите. Когато падате духом, срещайки пречки по пътя си или ако забележите, че няма скорошни изгледи за реализиране на мечтите ви, изпадате в меланхолия и привличате над себе си мрачните облаци на унинието.

Възрастни: Притежавате голяма енергия, когато преследвате личните си интереси, но общо взето предпочитате да се пазите и да не вземате участие в живота на другите. Просто елиминирате чуждите проблеми. Това не означава, че сте безчувствени. Вие се интересувате само за любимите си хора, за обкръжението около вас, и от тези, чиято лоялност и надеждност е издържала изпитанието на времето. Но се пазите и да не поемате ангажименти с делата на другите, и макар че поддържате много връзки, нямате много истински приятели.

Деца: Като дете сте били приветливи и сте смайвали възрастните със странните си познания. Плахи и боязливи, понякога сте изпитвали нежелание да се включвате в игрите на другите деца и сте били често не общителни. Но, когато сте станали самостоятелни винаги е можело да се гласува доверие на вас. Обикновено чисти и спретнати деца и не сте обичали безредието.

Любов: Обичате закрилата и сигурността на едно продължително партньорство и не сте склонни да се влюбите от пръв поглед. Не сте склонни да демонстрирате нежността си на открито.

Здраве: Имате стабилно телосложение. Не се поддавате лесно на болестите и издържате на крака много повече от останалите преди да легнете на легло. Нерводермитите и алергиите са обичайно влияние за вас. Слаби области, контузии на коленете и ревматични пристъпи, тоест костната система от кръста надолу.

Благоприятни периоди: 22 декември – 19 януари, 20 април – 20 май и 22 август – 21 септември. Ден от седмицата – събота. Часови пояси 9 до 11 през деня и 21 до 23 часа вечерта.

Основният урок за вас е : намерете сили да постигнете разбирателство с околните.

20 януари-18 февруариВИДРА

 

-влияещ вятър: северен

-основна посока: север

-преобладаващ елемент: въздух

-функция: да помага

-растителен клан: папрат

-минерален тотем: тюркоаз

-подходящ цвят: сребрист

-музикален резонанс: Ми

-личност: предвидливи, неконвенционални, независими, динамични

-чувства: безпристрастни

-намерения: въображения

-характер: хуманен

-положителни черти: находчиви, възприемчиви

-отрицателни черти: непредсказуеми, непокорни, нетактични

-съзнателна цел: знание

-подсъзнателно желание: мъдрост

-жизнен път: творческа сила

Анализи:

Земно влияние: Вие трябва да усвоите един важен урок – способността да формулирате нещата, за да бъдат полезни. Ударението във вашия живот пада върху стремежа ви да бъдете полезни. Вие сте внимателни и много от постъпките ви са нагледен пример как тяхната енергия се насочва в полза на земята и хората. Обичате да бъдете сред хора и считате всекиго за приятел. Притежавате дълбока любов към свободата и независимостта, инициативни сте и имате нюх към оригиналното, но сте непредсказуеми.

Детство: Като деца внезапно сте се променили и сте стигали до такива капризи, че сте поставяли родителите си в чудо. В училище сте демонстрирали буден ум, но понякога сте изпитвали трудности да организирате мислите си и да запаметите това, което сте научили.

Любов: Изключително колебливи, когато се стигне до любов. Интересувате се повече от ума, отколкото от тялото. Макар и да сте богати на идеи относно връзката ви, липсата на силни емоции и страст може да доведе до разрив между теорията и практиката.

Здраве: По принцип се поддържате в добра форма, храните се здравословно и спазвате добра профилактика. По-голяма част от проблемите ви са свързани с кръвоносната система и в зряла възраст сте предразположени към разширени вени и втвърдяване на артериите.

Благоприятни периоди:

20 януари-18 февруари

21 май-20 юни

22 септември-22 октомври

Най-благоприятен ден от седмицата: събота

Най-благоприятен часови пояс: от 11.00 до 13.00 часа през деня, от 23.00 до 1.00 часа вечерта.

Вашият урок е: Основното, което движи всичко е непоколебимата вяра в осъществяването на собствените ви идеи.

19 февруари – 20 март: ВЪЛК

Земно влияние – Време на бурни ветрове, вие сте под влияние на Северният вятър, който винаги е бурен, носи само напрежения и бързи промени.

Влияещ вятър Северен. Тотем Бизон.

Преобладаващи елементи – вода с въздух.

Елементен клан – Кланът на жабата /воден/

Личната ти посока – Север – североизток. При този посока, трябва да извършвате неща, които ще ви носят само ползи, спете в тази посока, хранете се с лице към тази посока и взимайте решенията си обърнати в тази посока.

Растителен тотем – Живовляк. Това е вашето растение да ви подържа винаги в хармония.

Минерален тотем – Нефрит.

Чакри: сърдечна и гърлена

Цвят: светлосиньо през светлосиво до тъмнозелен, непрозрачен,

често с петниста окраска.

Музикален резонанс Фа диез. Това е вашият звук и всяка музика, в която присъства Фа диез е изключително мощна.

Личност – състрадателна, доброжелателна, щедра, артистична, нежна с кадифена душа.

Чувства – нежни, Основно намерение – разбирателство,

Характер – доверчив.

Положителни черти – съчувствие, приспособимост, впечатлителност и най-вече чувствителен характер.

Отрицателни черти – непрактичност, изгубена в неяснота, боязливост и нерешителност.

Съвместимост с Кълвачи, Кафяви мечки и Змии.

Съзнателната ти цел е – Свобода

Подсъзнателна цел – Идентичност.

Жизнен път – Любов.

Любов и секс – Вие сте романтични по душа и изпитвате остра нужда от любов и обич повече отколкото от храната. Когато давате сърцето си, то е за дълго. Мила и грижовна като любовница /в добрият смисъл на думата/, имате необходимост от отзивчив партньор, защото тогава процъфтяват във вас интимността и нежността, която носи споделената любов, несподеленото ви убива бавно. Вие сте сантиментална и чувствителна личност, и ви погубва пълнокръвен, груб и страстен секс. Отваряте себе си от нежни думи, целувки  и топли прегръдки.

Здраве – Склонни сте към пълнеене и често трябва да внимавате при прием на храна. Това може да ви навлече проблеми с кръвообращението, разширени вени и високо артериално налягане. Приемайте алтернативната медицина и хомеопатичните медикаменти, защото си алергични към някои алопатични лекарства.

Подходящ цвят за вас е синьозелен, носен в близост до тялото той ще премахва нахлуването на депресивни състояния.

Най-благоприятните периоди за вас – 19 февруари – 20 март, 21 юни – 21 юли, 23 октомври – 22 ноември и 23 ноември – 21 декември.

Ден от седмицата – Четвъртък.

Най доброто време като часови пояс е 13 -15 часът.

Подбрал за всички вас езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.